Hangİ sÜrÜcÜ kullanici dostudur ? kullanmasi kolaydir ?

sn besim sizinle tartışmaya girmeyeceğim ben bikaç yere siemens kullandım bi sorun yok
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar merhaba bu konuda edinmiş oldugum tecrübelerimden size örnek vererek görüşümü aktaracagım
çalıştıgım işletmede delta, telemecanigue, abb sürücüler bulunmakta ve bunları en agır şartlarda deneme fırsatım oldu ve en önemlisi bana göre sürücüde referans olacak bir faktör düşük devirlerde motoru sürme durumudur kısaca 5 hz de motor milini elinle tutup dönmesini engelliyebiliyorsan o sürücü kontrol methodu ne olursa olsun bana göre beş para etmez ve şu ana kadar ben yalnız abb acs 800acs600 de motor milini tutamadım sanki bunu hissediyor bu mükemmel oldugunu gösteriyor.ve programlaması olsun üstün özellikleri olsun bana göre bir numara ama geçenlerde 18.5 kw acs 800 aldım.bide ne göreyim üst kapagı yok
tedarikçiyi aradım.bunun kapaggı nerde diye abb kapagı opsiyonel yapmış ve teslim 4-6 hafta abb türkiyeyi aradım hakikatten dogrumu diye aynı cevabı onlarda verdi ve çok saşırdım.bana çok saçma geldi şimdi 30 kw altivar 71 deniyecegim görüşlerimi size aktaracagım .
 
arkadaşlar benim düşüncem şudur: siemens ve delta sürücülerden uzak durmalı
 
bende çok çeşitli marka sürücüler var 70 civarında beş yıldır lenze hariç hiç sorun yaşamadım
 
sımens mıcromaster sürücülerden epey başımız ağrıdı . en büyük sorunu sıcak ortamlara hiç gelemiyor. sürücü soğutma fanı besleme devresi arızalanıyor .
 
Sürücülerin tek kullanım yeri, akımın çok kısa sürede artıp tekrar eski konumuna geldiği durumlarda kulanılır. Yukarıda bahsedilen 4-5 firmanın ülkemizde sadece geçen yıl , cahil teknisyen, ustabaşı ve mühendislerin sayesinde sattığı sürücü sayısı yaklaşık 200 bindir.
Sürücü alınırken dikkat edilecek durumların en başında, eğer aldığınız sürücü fiyat olarak mevcut elektriksel sisteminde kendini 2 yılda amorte ediyorsa bu sisteme sürücü alınır, markası farketmez. Ama bir motor zaten 10 yıldır dönüyorsa, motor yanmıyorsa, motordan önceki koruma elemanları devamlı suretle kısa devre yada başka husulardan bozulmuyorsa bu sisteme sürücü alınmaz. Bu sistemi siz ortalama 1 milyara yapacağınız pano ile de koruyabilirsiniz.
Eğer sürücü ile plc de kullanıyorsanız aynı markaya sahip örneğin siemens MM440 sürücü, siemens PLC s7-300, siemens motor ve wincc Scada programı (abb ve control teknikde de var) bütünleşik bir yapı göstermesi için alınabilir. sürücüyü ladder diyagram gibi programlamak istiyorsanız (parametrelendirme değil) control teknik, lenze gibi markalarda işinizi çok iyi görebilir.
 
Sayın arkadaşlar,

Ben de bir ilave yapmak istiyorum, özellikle sürücü alırken ki şu sıralar enerji
önem kazandı ve tasarruf amaçlı uygulamalar yaygınlaştı. Ancak her sürücü
aynı zamanda harmonik kaynağıdır. Oluşan harmoniklerde başınıza bealalar
açabilir. O yüzden özellikler yüksek güçlerde harmoniklere dikkat derim.
 
Bence en kullaniŞli olan eskon. eskon yerlİ ÜrÜnler İÇİnde en İyİ ve kullaniŞlidir. programlar tamamİyle basİt.abb'yİ Öven arkadaŞa bİr sorum olacak abb' ne kadar sÜrede
programlayabİlİyor. ÇÜnkÜ abb 'den gelen servİsİn ayarlamasi 15 dakİkayi buldu.eskon kullanimi kolay
boyutlari kÜÇÜk ve kullaniŞli ve de tamamiyla yerlİ. enda Çİnden İthaldİr.
 
Bİrde motor mİlİnİ 5 hz tutupta durduran arkadaŞa bİr cevabim olacak. sÜrÜcÜlerİn hepsİ kw larina gÖre satilir.kw bİr gÜÇ bİrİmİdİr.sİz gÜÇlÜ İsenİz(bİlek gÜcÜ tabİ) kÜÇÜk gÜÇlerİ durdurabİlİrsİn. ÇÜnkÜ bÜtÜn sÜrÜcÜlerde 5 hz de max akim deĞerİnİn %150 'sİ tork vardir. sİz motor mİlİne kasnak baĞlamadan ve de sİzİn gÜcÜnÜzÜ aŞacak( ÖrneĞİn =7.5 kw) bİr motoru tutmanizi 5 hz de tavsİye etmem.
sonra bİleĞİnİz kirilabİlİr. bİrde sÜrÜcÜ tercİhlerİ yaparke mekanİk sİstemİ ne kadar İyİ yaparsaniz sÜrÜcÜlerden o kadar fazla verİm alirsiniz . mekanİk sİstem + elektrİk sİstemİ + ortam sicakliĞi+ ortam kİrlİlİĞİ + ÇaliŞanlarin bİlgİsİ++++... vs bu ortamlar ne kadar İyİ olursa bÜtÜn sÜrÜcÜler en İyİ kapasİtİde ÇaliŞir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst