Hangİ sÜrÜcÜ kullanici dostudur ? kullanmasi kolaydir ?

telemecaniq ten vaz geçmeyin arkadaşalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
herkes alıştığı sürücüyü övüyor bende öyle yapacağım. yeni nesil sürücüleri gelişmiş operatör panelleri ile devreye almak çok kolay. misal abb yada telemekanik. ama çoğunlukla gelişmiş operatör panelleri için extra ücret ödemek gerekiyor.

biz duruma göre siemens veya abb alıyoruz , makina üstünde gelen hazır sürücüler değişik markalarda olabiliyor.

siemens alıyoruz ama genel bir siemens alışkanlığımız olduğu için alıyoruz aslında mikromasterlerden pekde memnun değiliz , masterdriveler çok sağlamdır ama onlarıda parametrelendirmek her baba yiğidin harcı değildir.

abbnin eski acs600 serileri çok ama çok dayanıklıydı içi tamamen toz dolsa tıkansa bile çalışmaya devam ederdi , yeni nesilleri o kadar dayanıklı değil heleki acs350 ler falan bayağı bir dandik olmuş. bizde 80 li yılların sonlarından kalma abb sami gs serisi sürücüler var bunların hala çalıştığını gören abb ciler bile şaşırıyor :)

yine ithal bir makina üzerinde epey danfoss sürücü var , yıllardır çalışıyorlar tık dediklerini görmedim.

yeni nesil cihazlar , heleki çin işi başa bela olduktan sonra artık eskisi gibi dayanıklı olamıyorlar.
 
bence geri kazanımde önemli abb diğerlerinden daha fazla tasarruflu
 
ben commander sk diyorum baglantısı kolay parametreleri basit, ileri uygulamalar için de parametreler var arızasına pek rastlamadım. altivar 31 ler boşta startlandıgında ıgbt arızalanabiliyor
 
ben siemens control tecnıcs abb hepsini kullandım hepsi aynı burda herkez parametre kolaylıgındfan bahsedıyo en basıt parametre control tecnıcs de ona kalırsa ama enkalıtelı surucu abb şok bobini var control tecnıcs 5.5 kw ya kadar çin üretimi onu alana kadar çin malı alıcaksın aynı özellıkte 1 yıl koşulsuz iadesi var özellıklerı tamamında var tek farkı I/o kartlarında cok ozellık ve kalite arıyosan abb acs 550 serisinden daha kalıtelısı yok
 
siemens micromaster sürücüler sıcak ortamlarda hakikatten gelemiyor harici aspirasyon olayı sart kendi fanı kısa sürede arızalanıyor hele tozlu ortamlarda çalıştımı periyodik Bakım istiyor
 
ABB ACS800ler iyidir. ayrıca pdrive marka da kullandım. o da fena sayılmaz.
 
Siemens MM3 serisi tasarım faciası bir inverterdi.Kablo baglantıları da berbattı.İnverterin saseye baglantı yerleri de.
Ancak arızalandıgını tozdan sıcaktan arıza yaptıgını gormedim.100den fazla var işletmede hepsinin baglantı kulakları kırıldı.Panolara montajlamak için altlarına özel plakalar tasarlamak zorunda kaldım.

Sonra MM4 ler cıktı.Baglantı ve montajı kolaydı.Ancak tozu sevmiyor,klimatize ortam istiyor.Habire sacma sapan arızlar veriyorlar.

USS protokolle hız gönderme zorunlulugum olmasa Siemensi işletmeye asla sokmam.

Diğer uygulamaların tamamında Telemekanik kullanıyoruz.Çok memnunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst