H-SVC: Reaktör Sürücülü Kompanzasyon denemesi.

ali29

Üye
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
41
Puanları
1
svc kompanzasyon deneme 3 - YouTube

Merhaba arkadaşlar uzun çalışmalarımız sonunda linkte gördüğünüz cihazı yapmayı başardık.
380v her fazı ayrı kontrol edebilen her fazı 4000 kademeye böle bilen şimdilik 250ms tepkime hızı olan 10KVar reaktör sürebilen bir cihaz geliştirdik vede devam ediyor hazır olduğunda piyasaya sürmeyi hedefliyoruz.
Sürücü ekstra bir sisteme ihtiyaç duymuyor yani reaktif kontrol rolesini değiştirmek gerekmiyor kurulu her sisteme takılabiliyor ihtiyacı olan sadece 3 faz ile 3 fazın akım bilgileri. reaktif güç kontrol rolesine giden akım uclarını Sürücüden seri geçirdiğinizde ve akım trafosu oranını Sürücüde ayarladıktan sonra sistem otomatik çalışıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
teknik olarak konuyu biraz daha açarmısınız....normal sistemler üzerinde uygulandığında ne artısı var sisteme ne katıyor...fiyatı ne düzeyde olacak...teşekürler..

videoda reaktif rölede devrede olan kademe gözükmüyor..sorum şu bu sürücü sistem de kondansatör kullanımını bitiriyormu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba
normal sistemler üzerinde uygulandığında fazlar arası dengesiz yüklerde her fazı ayrı kontrol edebiliyor.
piyasada bulunan buna benzer sistemlerde sistemi satın aldığınızda beraberinde reaktif güç kontrol rolesi alacaksınız yada rs485 heberlesmeli role yada haberleşmeli saat kulanmanız gerekmektedir.
Bizim yaptığımız sistemde buna ihtiyaç duymuyorsunuz. tak çalıştır sistem kurmaya çalışıyoruz. Sizi ekstra masraftan kurtarıyor.
Fiyat konusuna gelince fiyat vermek için biraz erken ilerleyen zamanlarda inşallah.
sürücü kondansatör kullanımını bitirmiyor Videoda devrede kademe yok çünkü takılı olan sistemde kapasitif yük var.
biz bu işletmeye svc sistemini takmadan önce kapasitif ceza geliyordu.
Saygılar...
 
Cihaz üzerinde 1. reaktör yazıyor fakat 3 adet % var 1. reaktör 3 adet yüzde mi vermiş yada % ler 3 faza mı ait açık değil entes de pencerelerde kapasitif görünmüyor fakat ayarlar menüsünde ufak bir oran atıyor herhalde 3 adet % oranları her bir faza ait gibi gelip gidiyor eğer böyle ise çok harika ama bildirim ekranı eksik gibi veya öyle geldi devamı farklı olabilir. Bana göre yegane eksiğiniz Rölede akım ve gerilim bilgilerini göremememiz fakat H-SVC ile Entes röle birlikte çalışmışsa bu sorun ortadan kalkmış olur bir de cihazın fiyatı röle + sürücüyü geçerse anlamı yok gibi ama sürücü ile eş değerse veya yanında olursa gayet güzel demektir Gerçekden böyle bir cihaz ve cihazları ürettikleri için Grup AR-GE 'e Teşekkür ederiz

Daha önce kurulan kompanzasyon panolarındaki Röleleri kaldırıp atıyorduk böyle bir cihaz üretilirse onları da değerlendirme imkanı olacaktır diğer üretici firmalar kızıyorlar ama maalesef gerçek bu - üretilen H-SVC ile diğer firmaların röleleri çöpe gitmekten kurtulmuş olur güzel bir başarı değil de nedir - Eğer diğer firmalar da böyle bir sistem ürettilerse bizi buradan bilgilendirsinler yanlış yapmış olmayalım benzer bir ürünün varlığını bilelim ama yok gibi öyleyse bize de Grup AR-GE 'ye Teşekkür etmek düşüyor Tebrikler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Kadir bey.
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Bütün sorularınızı dilimin döndüğü kadar cevaplamaya çalışacağım.
Menude gözüken 1-Reaktör Yüzde başındaki 1 menü numarası cıhazımızda 20 menu kadar vardır.
menüde gördügünüz % ler her faz için ayrı ayrıdır.
Cihaz 3 fazı ayrı kontrol ediyor her fazda 3 kvar şönt reaktör bulunuyor 3 fazın toplamı 9kvar oluyor.
Cihazımızda akım,gerilim,kvar,indüktif oran,kapasitif oran, alarm menusü,wat, haberleşme ve akım trafoları yön testi manuleri vardır.
H-SVC ürünümüzü geliştirmekteyiz hedefimiz kurulu olan sistemde hiçbir değişiklik yapmadan H-SVC cihazını takıp çalıştırmanız.
fiyat konusuna gelince 10kvar sürücü + 3 adet 3kvar şöntreaktör 1500-1700 tl civarlarına piyasaya sürmeyi düşünüyoruz.
şimdilik sadece 10kvar cihaz yaptık . önüzdeki günlerde 5kvar lık cihaz yapmaya hazırlanıyoruz onuda ihtimalen 1100 tl civarında döşünüyoruz. Bu fiyatlar seri üretime geçtigimizde düşürmeyi umuyoruz. H-SVC cihazı ile birlikte 3 adet sönt reaktör kullanılıyor.
Kadir bey bir torna atölyesine taktığımız 10kvar cihazın videosunu çektim linki aşağıda.
bu videoda menuler içinde gezinti yaptım size daha iyi fikir verir umarım.
Saygılar...

svc kompanzasyon deneme 4 - YouTube
 
Bir yerlerde bir yanlış anlaşılma mı var yoksa ben mi yanlış anladım..... Ben bu çalışmanın Grup-Arge ile bir bağlantısını göremedim Arkadaşlar bunu nerden çıkarmış anlamadım.
Bu konuyu Sn. ali29 arkadaşın açıklamasını rica ediyorum.
 
Merhaba.
moner69 Hocam bu çalışmanın Grup-Arge ile ilgisi yok.
bu çalışmayı HATAY da Huzur Otomasyon Adı altında yürüteceğiz.

Ayrıca buradan Grup-Arge Çalışanları ve Güner beye saygılar sunuyoruz.
 
Bir yerlerde bir yanlış anlaşılma mı var yoksa ben mi yanlış anladım..... Ben bu çalışmanın Grup-Arge ile bir bağlantısını göremedim Arkadaşlar bunu nerden çıkarmış anlamadım.
Bu konuyu Sn. ali29 arkadaşın açıklamasını rica ediyorum.

Yapmış olduğum yorumumda yeni üretilen cihaz tıpkı bir Grup-Arge çalışmasına benziyodu, sanki değişik bir versiyonunu üretiyorlar diye düşünmüştüm, gayette güzel bir ürüne benziyodu sanki menüleri de aynı gibiydi, bu yüzden yanlış bir yorum yapmış gibi oluyorum, adı geçen kişi ve kişilerden özür diliyorum ama yine de Huzur Otomasyonun üretmeye çelıştığı cihazın özünün alıntı olduğunu düşünüyorum, zira benzerlik arz ediyor, olmayabilirde. Huzur Otomasyon'u ve Grup-Arge'i yapmış oldukları kompanzasyondaki kimsenin yapamadığı önemli bir yeniliği sundukları için bir kullanıcı olarak teşekkür ediyorum, değerli hocalarıma saygılar sunarım.
 
grup arge olarak sizi tebrik ediyor ve basarılarınızın devamını diliyoruz
 
Yapmış olduğunuz çalışma için tebrik ederin sn. ali29.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst