hız kontrol cihazı ile tasarruf

Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
405
Puanları
1
arkadaşlar merhaba bildiğimiz üzre inverterler motorlarımızı hem kontrol etmemimizi hemde kalkıştaki demeraj akımlarını yok etmemizi sağlıyor peki tam kalkınmadan sonra 50 hz ayarlı kabul edelim inverterimizin bize tasarruf faydası olurmu biz bunu denedik enerji analizatörü ile ölçümler aldık Şebeke frakansı ile aynı frekansta çalıştımızda(50hz) bi tasarruf göremedik(fan uygulamasıdır)merak ettiğim şudur inverterlerin tasarruf konusunda pompa ve fan uygulamaları ile sürekli anılmaları acaba(45hz)gibi uygulamayı pekte etkilemeyecek şekilde düşük frekansla çalıştırılarakmı sağlanır yoksa bi püf noktası varmıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben benzer bir uyulamayı fabrikada tasarruf tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirmiştim. Değerlere şu anda ulaşamıyorum ama ciddi şekilde fark ediyordu!
 
İnverter avantajı israfın önüne geçmektir yoktan yeni bir güç elde etmez.mesela fan uygulamasında inverterin avantajı reaktifi düşürür(içi kondansatör dolu)ve mekanik aksamı daha uzun ömürlü olur.İstenen güç ne ise onu vermek zorundasınız.Ama fan uygulamasında mesela 1hz düşürürsen%3 tasarruf ve %3hava debisinden kaybın var demektir.
 
arkadaşlar merhaba bildiğimiz üzre inverterler motorlarımızı hem kontrol etmemimizi hemde kalkıştaki demeraj akımlarını yok etmemizi sağlıyor peki tam kalkınmadan sonra 50 hz ayarlı kabul edelim inverterimizin bize tasarruf faydası olurmu biz bunu denedik enerji analizatörü ile ölçümler aldık şebeke frakansı ile aynı frekansta çalıştımızda(50hz) bi tasarruf göremedik(fan uygulamasıdır)merak ettiğim şudur inverterlerin tasarruf konusunda pompa ve fan uygulamaları ile sürekli anılmaları acaba(45hz)gibi uygulamayı pekte etkilemeyecek şekilde düşük frekansla çalıştırılarakmı sağlanır yoksa bi püf noktası varmıdır.

arkadaş dediğin gibi inverter 50 hz de tasarruf yapmaz ama 40- 45 yani 50 hz nin altına düştükçe tasarruf yapmaya başlarsın. tam formülünü bilmiyorum ama frekansı düşürdüğünüzde akım verime oranla daha fazla düşmektedir yani gerçekten tasarruf etmektesiniz. hatta araştırırsanız bu konu forum içinde açıklanmıştı
 
50 Hz şebeke frekans değerlerinde uygulama yaparsanız tasarruf söz konusu olmaz ama arkadaşların dedikleri gibi frekans değeri 50 Hzden aşağı ayarlarsınız Aktif güçte (enerjide) tasarruf sağlarsınız ama isin veriminden kaybınızın olacağını göz ardı etmeyeniz.

Saygılarımlaa başka bir sorunuz olursa buradayım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,296
Mesajlar
916,517
Kullanıcılar
450,128
Son üye
Kairos Hacker

Yeni konular

Geri
Üst