Gp recyko pil ısınma sorunu

kilicaner

Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba. 2600 mah gp recyko pil aldım. Nitecore i2 şarj cihazıyla şarj ediyorum fakat şar olurken ciddi bir ısınma oluyor. Şarj dolu gösteriyor, ölçüm yapıyorum 1.45v veriyor. Bu piller yük altında değilken kaç volt verir dolduğunda, ısınma normal midir? Pilin bir tanesi tamamen doldu, 1 2 saat sonra tekrar şarja koydum tam dolu göstermedi ve çok aşırı ısınma yaptı.
 
GpRecyko pillerden bende de var. Yıllar önce almıştım. NiMh yapısındadırlar. Genelde şarjlı piller 1.2 volt gerilim verirler. Duvar saatlerinde ve bazı hassas cihazlarda gerekli voltajı vermediklerinden pek tavsiye edilmeseler de kullanılmasında şimdiye kadar ben bir sorun görmedim.

Şarj için şöyle bir şey söyleyebilirim. Çok amaçlı şarj cihazımda da NiMh şarjlı pilleri şarj ederken 1.45 volt gibi şarjı kesiyor. Yani sizdekiler tamamen dolu. Aslında dolan pilin iç direnci artacağından akım geçirmemesi ve ısınmaması gerekiyor.

Ayrıca şarj cihazının 1.2 volt NiMh pilleri şarj edebilecek özellikte mi?
 
Nitecore i2 cihazım. Cihwzin özelliklerine baktığımda ettiğini, hatta bütün ayarlarını otomatik yaptığını belirtiyor. Gp recyko pilin datasheetine baktım, tam dolumda 1.5 volt gösteriyor. Bendekilerde maksimum 1.47 ye çıktı ve şarjı kesti cihaz. Ancak çok ısınma vardı. Belkide bana çok ısınmış gelmiş olabilir. Piller 45 46 dereceyi gördü.
 
Şarjlı pillerin yüksek akımla şarj edilmeleri ısınmalarına sebep olabilir. Bendeki cihaz hem normal 600mA hem de yarısı 300mA akımla şarj edebiliyor. Sizin cihazda da varsa hızlı/yüksek akımla şarj yerine düşük akımla şarjı deneyebilirsiniz.
 
Hocam akım.ayarlama var ama 3.7 v ve üstü pillerde ayarlayabiliyoruz. Datasheetinde, "pilin boyutuna göre şarj akımı otomatik ayarlanır" şeklinde ibare var. Yani müdahale edemiyorum. Ancak şöyle soyleyim, pilleri sıfır,ilk açtığımda 1.22 v yüksek değerleri vardı, 1.22 volttan 1.47 volta 3 saatte geldiler. Yani yarı yarıya doldu düşüncesiyle hareket etsek, hızlı şarj değildir diye düşünüyorum.
 
NiMh/NiCd pillerin nominal/anma gerilimi 1.2 volt'tur. Bence bir defa kullanarak 1.2 volt'un altına düşünce tekrar şarj edin, bakın ısınma olacak mı? Sonuçta bir çok pil ve cihaz Çin üretimi olunca sorun olması şaşırtmamalı.
 
NiMh/NiCd pillerin nominal/anma gerilimi 1.2 volt'tur. Bence bir defa kullanarak 1.2 volt'un altına düşünce tekrar şarj edin, bakın ısınma olacak mı? Sonuçta bir çok pil ve cihaz Çin üretimi olunca sorun olması şaşırtmamalı.
Bende benzeri şeyleri düşündüm. Sanirim bir kaç şarj ve deşarjdan sonra kendine gelecek.
 
Sarj esnasinda sarj akimini olcermisiniz? Kac mA ile sarj oluyor gorelim. Ona gore yorum yapalim.
 
Kullanma klavuzunda da Ni-Mh pilleri 500 ma ile şarj ettiği yazıyor ve dediğiniz gibi ayar yok. Ni-Mh, Ni-CD ve Pb akülerin sağlıklı şarjı için kapasitenin yüzde 10'u tavsiye ediliyor. Sizin pilinizin sağlıklı şarj olması için 5000 mah olması lazım ki değildir muhtemelen. Bu yüzden pilin ömründen yiyor maalesef bu cihazlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,081
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst