Goldmaster HD-6400 HD Uydu Alıcısı

Merhaba. Kendi kanımca bu su sıkıntıyı yalnızca uydu alıcılarında aramayın, TV'nin uydu arayüzü (HDMI veya SCART) üzerinden kesintilerde uydu alıcıya kaçak elektrik (statik veya normal elektrik kaçağı şeklinde olabilir) gelip uydu alıcının kartlarına içten zarar veriyor gibi görünüyor. Bu kesinlikle de olamaz demeyin, oluyor. Çünkü 1999-2000 'de 70 ekran tüplü Profilo markalı televizyon Sony Betamax video player'a bağlı iken içindeki TV anakartına takılı kare karttan (görüntüden sorumlu ve tüp boynuna taklı olan) kartından duman çıkarak bu küçük karttaki bir direnci yandı, TV de verdiği görüntüyü o anda kesti, TV bir daha açılmadı.

Arayüzlerden nadir de olsa bazen bu tür olaylar oluyor, her şartta (kesilip gelmelerde) sağlam kaldığını görerek aklınıza getirmediğiniz TV'niz bu yüzden uydu alıcıları birer birer yakabilir, bozabilir, olağan şüpheli veya asıl sorumlu bence odur, Benim TV'de 2000'de başıma geldi, sizin uyduda gelmiş bulunabilir. Bu nedenle uydu alıcı cihazları TV'de kullanmadan önce TV'nizi yetkili bir TV tamircisinde arkadaki SCART veya HDMI 'dan olabilecek kaçakları açısından iyice gözden geçirtmeniz çok iyi olur.

Elektrik kesintileri 100-265 volt AC sınırları içinde kalınıyorsa hiçbir elektronik cihaza, bunlar sıklıkla veya çok fazla olmadığında masaüstü PC'lere bile direk zarar verip bozamaz. Ancak bu pikler yüksek ise zarar verebilir. Buna temel bir önlem olarak akım korumalı prizleri, bu cihazlardan önce, onların gelen bu olası piklerden zarar görmemesi için kullanmanız çok iyi olur. Kolay gelsin.
Allah rızası için. Dediğiniz gayet mantıklı. Yarın mutlaka deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst