Gerilim Düşümü ve Kablo Kesit Formülleri

Yalnız programda bir hata var . Toprakta akım taşıma kapasitelerini daha yüksek gösteriyor aynı kesit için .

Programda başka hatalarda var.Resmini alıntıladığınız kısımda toplam gerilim düşümü voltaj olarak 47,83 volt çıkıyor.Yani 400 volt hatbaşı gerilimine oranlarsak 47,83/400x100= % 11,95 yüzde 12 ye yakın çıkmasına rağmen program %1,5 küçük olduğundan diye yeşil renkle gerilim düşümünün uygun olduğunu belirtiyor.Daha önceki mesajlarımda da belirttim sn.İkayserili ısrarla bu konuda hesaplamasının doğru olduğunu her yerde hesaplamanın bu şekilde olduğunu söylüyor.Diğer sorun şu % 12 ye yakın gerilim düşümü olmasına rağmen hat akımı nasıl oluyor da hiç gerilim düşümü olmamış gibi hesaplanıyor.Programın verdiği akım değeri gerilim düşümünü sıfır kabul ediyor.Gerçek değer 5,71 amper daha düşüktür yani kablo üzerinden 84,5 amper akım geçecektir.Çünkü hattın başında ve sonunda akım değeri aynıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bence sizinkiler yanlış. Toprakta ısınan kablonun artan direnci dolayısıyla akim taşıma kapasitesi düşecektir. Gayet kolay .
ya hocam
ben kendim uydurmuyorum ki bu katalog'ları
Türkiye'de bu sektör'de önemli olan 3 adet firmanın katalog bilgilerini paylaşıyorum.
Siz kendiniz nereden bulduğunuzu bilmediğimiz bir cetvelin doğruluğunu savunuyorsunuz.
HES Kablo
Prysmian Kablo
Vatan Kablo
bu katalogların değerlerini paylaştım.
 
Ne idüğü belirsiz o tablo yıllardır emo ajandasında. Elinizin altında varsa bakın. Size teorisini de izah ediyorum . Bana şirket savunuyorsunuz .
 
Benim paylaştığım emo link'ini incelediniz mi ?
Daha da bu konuda mesaj yazmıyacağım.
Hayırlı günler hayırlı mesailer .

Yerli şirketlerin dökümanlarına itibar etmeyip yabancı kablo şirketlerinin dökümanlarına baktım . Bu hususta emo nun benim paylaştığım tablosu yanlış ( Yaktın benim emo ) . Bu konuda @ikayserili üstad dan özür diliyorum . Gençliğimize versin diyeceğim gençliğimizde kalmadı . Neyse ruhumuz genç diyelim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…