GENEŞ ENERJİSİ İLE PARK AYDINLATMA

Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar,

Güneş enerjisinden faydalanarak park aydınlatma sistemi yapmak istiyoruz. Bunun için teknik bir şartname oluşturmamız gerekiyor.

Kullanıalcak direkler,armatür,panel,inverter,akü, vb.

Yalnız işte marka ve model belirtemediğimiz için çin mallarından uzak durmak istiyoruz. Bunun için de standartları TSE, CE gibi koyacağız.

Bir direğin üzerinde koyulduğu yere göre üzerinde 1-2-3-4 armatür olabilir.Bunun içinde kullanılacak panel ve akü gücü değişecek. Kullanılacak armatür büütn firmalarda LED teknolojisi fakat AYSOLAR firmasında kendine özgü bir lambalar var.

Sistem minumum 12 saatlik kullanılmalıdır. Hava güneşli olmadığı zamanalrda bile akü şarj edebilmeli cve gece en az 12 saat armatür yanmalıdır. Direk altında 7-10 lüx lük bir aydınlatma yeteli olabilir.

Genel olarak böyle bir sistemin sonuçra park aydıonlatması oalcak Teknik Şartnamesini nasıl oluşturabiliriz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst