Gemi Elektriği ile İlgili Sorular & Dökümanlar

MERHABALAR;

Gemi topraklaması ile ilgili araştırma yapıyorum.Yeterli kaynağa ulaşamadım.Bunun için şöyle genel bir bilgi verebilir misiniz?(Gemi topraklamasının normal topraklamadan farkı nedir?Ne tür yollarla yapılır.)Ayrıca kaynak da önerirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
elect off size bi sorum olcak ben size şuan özel mesaj atamıyorum ama bana biraz acil olmakla beraber gemilerdeki arz kaçağı hakkında bilgi gerekiyor bide topraklama sistem çok karışık özelden mailiniz bana atarsanız size geri dönüş yapıcam ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gemilerde topraklama şafta bağlanan fırçalar yardımıyla yapılır. kaçak olması halinde sistem alarm verir. gemi gövdesi tutyalarla koruma altına alınmıştır.
 
Merhabalar ben yaklaşık 25 gün sonra sahil güvenlik komutanlığı sınavlarına giricem bir kaç konu başlığıı buldum
a)dc jeneratörün yapısı ve elemanları
b)dc jeneratör tipleri ve özellikleri

a)ac jeneratörlerin yapısı ve elemanları
b)ac jeneratör tipleri ve özellikleri
biraz beni bilgilendirirmisiniz?
 
Merhabalar ben yaklaşık 25 gün sonra sahil güvenlik komutanlığı sınavlarına giricem bir kaç konu başlığıı buldum
a)dc jeneratörün yapısı ve elemanları
b)dc jeneratör tipleri ve özellikleri

a)ac jeneratörlerin yapısı ve elemanları
b)ac jeneratör tipleri ve özellikleri
biraz beni bilgilendirirmisiniz?


buraya nasıl başvuru yapilıyo
 
açıkçası tamamını okuyacak vaktim olmadı daha önce sorulduysa kusura bakmayın. şunu merak ediyorum. denizin ortasındasınız dediğiniz gibi servis çağırma imkanı yok örneğin bir yük gemisinin vinç motoruna ait sürücünün IGBT si zarar gördü hadi yedeği var diyelim ancak uzun bir yolculuk yedeğini de tükettik bu gibi durumlarda kendi içerisinde tamir yapılabilen bir atölye mevcut mudur? ya da motor yandı bir şekilde diyelim bir bobinajcı bulundurulur mu? kendi motorunu kendi sarabilecek ya da elektronik kart tamiri yapabilecek yetkinlikte insanlar ve gerekli malzemeler var mıdır?
 
ben hep gemi elektriğini merak ederdim iyiki denk geldim. Geminin elektriği bildiğimizden farklı mı AC mi DC mi kullanılıyor. Bildiğimiz elektrikle farkları var mıdır Teşekkürler.
 
Çoğunlukla 440V 60Hz kullanılır.
 
Gemideki tum elektrik jenarator cikisinda izolasyon trafosundan mi geciyor. yani iki fazmi diyelimki voltaj kacagi var nasil tespit ediliyor.kiyida notr toprak arasi olculuyor.gemide elektrik kacak olmasi korezyon olusturuyor anladigim kadariyla.

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Selam arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum. Hocam araştırm ödevi verdi. Gemi de topraklama , kullanılan elektrik tesisatı , alternatör hakkında biraz bilgi verebilirseniz teşekkürederim , gemiye gıdıp resım vıdeo felan çekıcem ordakı zabitten pek bı bılgı alamam sanırım gene elimde bılgı bulunsun toparlayıp sunucam. Şimdiden teşekkürler....
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,939
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst