Gaz türbini hakkında bir kaç soru

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar etiket değeri 5,2MW olan bir türbin etiket değeri 5MW olan alternatörü aradaki dişli kutusu üzerinden kubaj ile tahrik etmektedir.
Sorum şu aynı alternatörü 5,5MW ile tahrik edebilirmiyim tahrik ettiğimde durumda alternatörden aldığım elektriksel güçte artma veya nasıl bir etkilenme olur?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Alternatör gücünüzü artırmanız bahis konusu değildir.
 
Peki türbin gücünü artırdığımda bana getirisi olmaz mı?Alternatörden saatlik aldığım enerji bazında
 
Çalışan her makinanın,gücüne bağlı olarak,zati kayıpları olur.Tahrik makinasının gücünü ar-
tırmanız halinde,bu zati kayıplar da artar.O nedenle,gereğinden fazla güç artışı,tahrik ma-
kinası için lüzumlu enerji sarfiyatını da artıracağından,uygun çözüm değildir.
 
Mevcut alternatör gücünden daha yüksek güçlü bir türbini alternatörünüze bağlayıp tam yüke çıkmaya çalışırsanız alternatörünüzün vereceği ilk tepki sargı sıcaklıklarının artması olur. Burada düşünülmesi gereken alternatörünüzü yeterince soğutup soğutamayacağınızdır. Çünkü yüksek sargı sıcaklıkları en iyi ihtimalle sisteminizi trip ettirecektir. Eğer size ek bir enerji tüketimi getirmeden alternatörünüzü yeterince soğutabilirseniz bu sistem düşünülebilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst