Garip bir klima tipi

sis651

Üye
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
36
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir beldeye atandım da, burada daha önceden görmediğim klima görevinde cihazlar var.
Cihazlar öncelikle küp benzeri bir dış şekle sahip ve dört bir yanı da hava alacakları şekilde delikli. Deliklerin altı da radyatör gibi bir yapıda metal kaplı ama toz toprak mı başka bir malzeme mi dolu aralıkları da. Bir taraflarında da bir ağız var ve bu ağız odanın içerisinde oluyor. Ağızın içinde de bir fan var görünen sadece, bu ağızdan soğuk hava üflüyor.

Çok fazla sorup inceleme fırsatım olmadı. Lojmanın yanıdaki komşu geçen gün bir tanesinin içini açtı da, tam görmedim ama çamaşır makinesi tamburu benzeri bir silindir hariç içinde bir şey görmedim. Bir de bunlara hortum ile su tutuyorlar deliklerine, altından bir yerden buz mu çıkarıyorlar bir şeyler yapıyorlar vs. tam anlamadım. :)

Bu klimalar hakkında bilgisi olan var mı? Irak'tan falan geliyor muhtemelen bu cihazlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Antep kliması diye duymuştum adyabatik soğutma yapar ama nemi arttırır. Mantığı içindeki suyu buharlaştırırken ortamdan ısı alması mantığına dayanır. İdealde yaş termometre sıcaklığına kadar soğutması lazım ama nemi arttırdığı için hissedilen nasıl bilmiyorum.
 
Bir dükkanda ağzından oldukça serin hava üflüyordu ama kapısı açık olduğundan içerisi serin değildi, kapısı kapalı olsa ne kadar serin olacaktı merak ediyorum.
 
Dediğim gibi ideali yaş termometre sıcaklığına kadar soğutması gerekir.

Birkaç dezavantajı vardır.

İçerideki hava neme doyduğunda soğutma yapamaz hale gelir. o yüzden sürekli dışarıdan taze hava almak gerekir.

bir ikinci dez avantajı lejyoner hastalığı oluşturmak için birebirdir. Hiç sağlıklı değil. bir çok hastalık ve bakteri oluşumuna müsaittir.

Kullanımını tavsiye etmiyorum.
 
iran kliması içinde saman benzeri malzemelerde var su samanı nemlendiriyor fanda nemlenmıs samana icerisinden nemi ufuruyor bir su devir daim pompası birde fan ıran kliması. saman işlevini bir sure sonra kaybediyor saman koyuyorlar ama ucuz ve sogutuyor))
 
[MENTION=56785]alwinnn[/MENTION]
Aynen aynen, içinde saman benzeri bir şey vardı etrafında. Eve bir tane yapsak mı? :D
 
Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu tip klimayı bizzat biz kendi evimizde kullanıyoruz. Ve bakımını ben kendim yapıyorum :)

Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Olayı size anlatayım :) içinde elektronikle ilgili ne var diye sorarsanız öyle pic işlemci diyot felan yok :)
En altında su için ayrılmış geniş bir hazne var altı su ile dolu. Yan kapaklarda bıçakla herhangi bi sopayı soyarken ortaya çıkan kabuklar var ama kavaktan çam dan yada başka bir ağaçtan mı bende bilmiyorum bizim oraya iraktan getiriliyor kabuklar. Suyun içinde küçük bir pompa var bu pompa vasıtasıyla etrafındaki kapaklara yani saman-kabukları ıslatmak için her birinin kapağın üstünden su pompasina bağlı kucuk borularla su boşaltılıyor aşağı inen su tekrar en alttaki hazneye yine doluyor ve bu şekilde sürekli devam ediyor. İçinde hava oluşmasını sağlayan vantilator var. Biraz değişik tabi sonra bunun dönmesini sağlayan bitane motor var. Baska birsey yok. Sistem şöyle çalışıyor. Hız olarak İki kademelidir. Fişi takar takma su devir daim pompası kapakları ıslatmak (sogutmak) üzere calismaya başlar. Çünkü içeri hava ufl erken dışardan yani kapaklardan aynı zamanda hava akışı olduğu için ıslak samana çarpan hava biraz daha soguyuyup vantilator den içeri girer. Ve son derece güzel naturel bi hava akışı olur :D

Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Son düzenleme:
Telden yazdığım için metinde cümle düşükleri var kusura bakmayın :)

Sent from my GT-I8190N using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst