güneş paneli sistemi kurmak istiyorum bir sorum var

zankos

Üye
Katılım
14 Mar 2015
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
bu konuda bilgim olmadığı için bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
evimizin çatısına güneş paneli sistemi kurup enerjisini kışın ısınmak için kullanabilirmiyiz acaba
örneğin panel yazın sürekli depolama yapacak panel sayısı az akü sayısı çok sayıda olsa veya istediğim enerjiyi verecek kadar panel alınır depoladığım elektrik kışın mesela infrared ısıtıcı ile kullanabilsem uygun olurmu yetersiz mi kalır en az 4 ay tüm gün çalışan bir ısıtıcı için ne kadar enerji gerekir buna uygun sisteme ne kadar akü ne kadar panel gerekir bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ortalama kışın günde 25 kwsaat eneri harcarsanız. 120 günde 3 megawatsaat enerji ihtiyacınız olur. Eğer bu enerjiyi yaz güneşiyle depolamak isterseniz 250 amper 12 volt 1000 tane akü gerekir. Tanesi 500 tl den 500bin tl sadece akü masrafı olur. Ayrıca panel ve cihaz masrafıda var. Akülerde en çok 5 yıl dayanır.
 
Kışın, mevsim geçişlerinde veya uygun havalarda kullanmak üzere, yani güneşli havalarda sıcak suyu ısıtan sıcak sulu güneş panellerini kurmak ve az sıcak, kapalı/az güneşli havalarda elektrik rezistanslı takviyeli (ekli) ısıtma yapmak daha akılcı ve enerji verimliliği açısından çok daha üstündür. Solar paneller aslında çok küçük güçlerde rezistanslı ısıtma amaçlı olarak hiç düşünülemez, çünkü hem fazla watt değeri vardır hem de enerji dönüşümlerindeki iç kayıplar nedeniyle, direk güneş enerjsiyle suyu ısıtan güneş kollektörleri (Şebekeden rezistansla su ısıtmalarda standby'da bulunması, gerektiğinde devreye alınması ) kullanım açısından bundan daha verimli ve daha mantıklısı olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,359
Mesajlar
925,728
Kullanıcılar
451,843
Son üye
Miroglu13

Yeni konular

Geri
Üst