Güneş enerjisi sistemi ile evi ısıtmak

omurkosem

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
239
Puanları
1
Yaş
39
Güneş enerjisi paneli ile evi ısıtmak istiyorum. Odalara kalariför radyatörü koyup sıcak suyu içeride bir pompa yardımıyla döndürmek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak fikirlere ihtiyacım var.
Antalya'da bol güneşli yerde yaşıyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu tip bir proje daha önce denendi ve tutmadı yapılan masraf boşa gitti nedeni ise şu güneş panelinin bir saatte ısıttıgı suyu radyatör paneli 10 dk da sogutuyor yapılan döngüde panelin suyu ısıtma süresi yetersiz gelmektedir ama bir uniteye ek olarak kullanılabilir.
 
ben bu projeyi daha önce deneyen ve başarız olan biliyorum umarım siz başarılı olursunuz
 
çok geniş panellere ihtiyaç var sanırım
 
güneş paneli fazla olacak mesela bir ev için normal 3 adet panel giderse bunun içinde en azbir okadar panel lazım ve güneş de lazım güneşi yılda ortaşlama kaç gün alıyorsun ve izelasyon çok önemli
 
ısıttığın suyu bir yerde depolayıp onu çevireceksin belirli bir sıcaklığın altına indiğinde ilave sıcak su ekleme sistemi lazım eğer su debisi düşük popayla yavavş yavaş bir ısınma olabilir
 
ocak şubat mart aylarında yetersiz kalır yeterli güneş almadıgı icin panel cok alsada radıman vermez
 
Yazlık kışlık güneş enerjisi depoları iç iççe iki kabinden oluşur içteki kabinde su dıştaki kabinde ise su + antifreze bulunur. Antalyada bu dediğiniz sitem bence çalışır ancak herzaman güneş olmayabilir tabi bunun için extra gerekli . Ayrıca güneş enerjisinin su giren deposunada antifreze eklemek daha verimli hale getirebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst