Güneş enerjisi şarj sistemi

agaa

Üye
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
63
Puanları
1
Merhabalar,

Güneş enerjisi ile şarj sistemi yapacağım bir ödevim var.Bunun hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum..

örneğin Güneş ten gelen ısık değiştikce bizim kuracağımız sistem bundan nasıl etkilenir.sonrasında bizim bu esnada akımamı yoksa gerilimimi bir işleme sokmamız gerekir.

Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
gitti gıdıyorda solar panellı telefon şarj unitelerı var ucuz 15-25 tl arası al bıtane dağıt devresını çıkar ödevını ona gore yap:)
 
oda olabilir bakalım birazcık ben uğraşayım diyorum.olmassa oyle yapacağız
 
güneş enerjisi ile çalışan bahçe aydınlatmaları var onlardan faydalanabilirsin.koçtaş ta mavcut.

aydınlatma cihazının içinde kalem pil var onu şarj ediyor güneş ışığı bittikten sonra ışığı yanıyor buradan faydalanırsan iyi bir proje çıkarabilirsin kolay gelsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeşim bence mantık şu fotovoltatik piller var ve o dediğiniz aletlerin içindede bunlardan var ve bunlar guneş enerjisini dc elektrik eneerjisine çeviriyorlar
al sana dc enerji(tabii diğer durumlarda var mesela sen ne kadar istiyorusn)
artı ac ye çevirmek istiyorsan da bir tane convertor ile yapabılırsın olay bu bence
 
yok bende küçük bişey yapacağım mesela cep telefonu olabilir.sonuçta önemli olan mantığını öğrenmek.mesela bi cep telefonu şarj cihazında akü tarzında bişeydemi depolamak gerekir enerjiyi.birde tabi telefonun bataryasının gerilim ve akım değerlerine göre ayarlama yapmak gerekiyor.bukısımda da regülatör mü kullnamak gerekiyor acaba?
 
abicim eğer telefon düşünüyorsan zaten telefon şarjı dc ile çalışıyor regulatore bence gerek yok yane mesela 5v ise 5volt için ayarlama yapman lazım tabi istersen voltajı da duşurebılırsın
 
dc-dc konvertör entegreleri ile yapmanız gerekiyor.Çıkışında, akünün akımına uygun mosfet kullanmalısın
 
evet dc-dc dönüşümünü boost converter ile yapacağım. daha önce bi kaç kez bişeyler okumuştum ama bilgim yok.Sayın Alfa romeo Boost dönüştürücü hakkından bilginiz varmı acaba.Yada başka birisinin .yani pv sistemden dc 3V gerilim aldık mesela sonra onu yükseltmek için yani 12V a cevirmek için boost converter kullanacağız.Sonrasında tam olarak ne yapmak gerekir.
 
merhaba arkadaşlar benim solarcopter projem var. Ve bunun üzerinde 14.8 volt 5000mah 35c 4 cell lipo pil kullanıyorum. Bu pili sürekli havadayken şarj edecek bir güneş paneli hesabına ihtiyacım var. Copter üzerinde 33x33 cm lik bir boş alanım var. Buna öneriniz ne olur. ayrıca şarj regülatörü kullanmama gerek var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst