fp-x uzaktan erişim

trona

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar
Yurt dışına göndereceğimiz fpx serisi plc ye uzaktan erişim için gereken donanım ve yapılması gereken işlemler ile ilgili uygulaması olan arkadaşlar.Dökümanlarını ve tecrubelerini paylaşırlarsa sevinirim. pro-6 editörü kullanıyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba Trona

Fpx plc ler ile uzaktan erişim sağlamak için COM5 kasetini kullanabilirsin.

Com5 kasetinin üzerinde 1adet ethernet portu 1 adette Rs232 portu mevcuttur.

Plcnin gittiği yerdeki binanın modemini kullanarak Nat üzelliği ile port yönlendirilmesi yapılmalıdır.Bu işlem yapıldıktan sonra binanın dış IP adresi ile plcye bağlantı yapılabilir.

Sen Pro editöründe bağlantı portunu Ethernet, IP adresinide o binanın dış IP adresini girmelisin.

Daha fazla bilgi için Özdisandan teknik destek alabilirsin
 
merhaba panasonic destek,
FP X 'e ethernet ile com 5 kaseti ile bağlanabiliyoruz demişssiniz. Peki FP 0 için ucuz bir yöntem var mı? Malum F Web-Server epey pahalı bir arabirim.
 
Merhaba tankut26

uzaktan erişim içim sana ikibasit yöntem anlatabilirim

1.Kullandığın paneli Easyview MT8000 serisi seçer isen bu panel üzerinde bulunan ethernet portundan faydalanarak plc ile panel bağlı iken Pass-through özelliği ile ethernet hattından direk plcye ulaşabilir ve gereken işlemleri yapabilirsin.Ben sana bu yöntemi tavsiye ederim.

2.Bir external modem kullanarak yine uzaktaki bir plc ye bağlanabilirsin.Bunda ise 2 adet external çıkışlı modeme ihtiyacın var.Bu modemin ayarlarını önceden yapmalısın.Bu yaptığın ayarlara göre uzaktaki kullanıcının telefon numarasını girdiğinde karsıdaki modem otomatik olarak hattı açmalıdır.Burada yavaşlık sorunun olacaktır.
 
merhaba panasonic destek,
external modem kullanmak anladığım kadarıyla en ekonomik olanı.O yüzden böyle çalışmak istiyorum. External modem için bir marka, modemdeki ayarların nasıl yapılacağı ve plc proğramlamada nasıl bir ayar yapılması gerektiğinde bilgi verebilirsen çok sevinirim.
 
Merhaba Tankut26


Aşağıda verdiğim döküman linkinde aradığın her şeyi bulabilirsin uzun bir zaman önce hazırladığım bu dökümanlarda modem markası Hayes accura™ V.92 olarak görünüyor.
Bu markada şart değil sana external comport çıkışı sağlayan bütün modemler bu işi görür.

Umarım yardımcı olur.
 

Ekli dosyalar

  • modem haberleşme.rar
    848.4 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba panasonic destek, bu sitede nais plc'ler için vermiş olduğun bilgiler için ne kadar teşekkür etsek azdır.Senden çok şey öğreniyoruz.
uzaktan erişim için vermiş olduğun bilgileri inceledim. PC ve PLC'yi external iki modem kullanarak telefon hattı (RJ-11) üzerinden bağlanması anlatılmıştır.
Benim projemde PC ve PLC' yi telefon hattı (RJ-11) değil, ethernet hattı (RJ-45) üzerinden haberleştirmem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sahada internet bağlantısı var ise(yoksada müşteri ikna ediliyor); PC ve PLC' ye uzaktan erişim için biz PC tarafında teamviewer programını kullanıyoruz ayrıca PLC programınıda kuruyoruz, teamviewer sayesinde uzaktan PC ye bağlanıp PLC programını açıp değişiklikler yapıp yükleyebiliyoruz. Belki yardımcı olur bu yöntem...
 
Merhaba Tankut26

elktronikmuh arkadaşımın anlattığıda sana çözüm için çok iyi bir yöntem

bende aynı yöntemle kısa süreli değişiklik ve izleme yapmak için bir çok kez teameiewer ı kulllandım.

Tavsiye ederim
 
İlginiz için teşekkür ederim. Yalnız Projemde arazide bulunan FP0 ile merkezde bulunan Vijeo citect Scada proğramını ethernet üzerinden (TCP/IP) haberleştireceğimden PLC'nin yanına bir pc koyup merkezdede başka bir proğram kullanmam imkansız. Araştırmalarımın sonucunda, bu işi FP0 ile yapamayacağıma kanaat getirdim. Bu yüzden Panasonic desteğin bahsettiği Com 5 kasetli FPX ile yapmaya karar verdim.
Com 5 kasetli FPX'i programlarken FPWIN GR'de PLC Configuration ve Communication Setting kısımlarında yapmam gereken değişiklikler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst