FP-X CPU' ya internet üzerinden Ethernet kaseti (AFPX-COM5) ile erişim.

ceyhanII

Üye
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
389
Puanları
1
Evet, başlık sorunu tam özetliyor sanırım. Yurdışındaki bir makina için bu konuyu burada iken pişirip acabaları ortadan kaldırmam gerekiyor. Dökümanları inceledim ama hedefi onikiden vuran bir şey göremedim. FP-X CPU' ya internet üzerinden Ethernet kaseti (AFPX-COM5) ile erişim tam olarak nasıl sağlanır acaba? ADSL modem ayarları da dahil bu soruma. İlgilenecek arkadaşlara teşekürler şimdiden.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba CeyhanII

Öncelikle uzak noktadaki binanın modem ayarlarını yapmalısın.Modem in ayarlar kısmına girdiğinde burada NAT (port yönlendirme) bölümü vardır.

NAT ayarlarında dışarıdan gelecek haberleşme sorgularını bu bina içerisinde bulunan, FPX plc nin IP adresine port numarasınıda 9094 yazarak yönlendirme yapmalısın.

Daha sonra PLC nin olduğu binanın dış IP adresini öğrenmelisin.Bina içerisindeki herhangi bir bilgisayardan What is my IP address? Your ip address is 213.128.85.2 ; By DomainHost.com.au sitesine girdiğinde o binanın dış IP adresini görürsün.

Bundan sonra yapacağın tek şey, evinden PLC ye bağlanmak için editörü açtığında masa üstünde iken ethernet portu ile plc ye nasıl bağlanıyorsan aynı işlemi yapmak, sadece uzak noktadaki plcye ulaşmak ister isen uzak noktadaki plc nin binasının dış IP adresini editöründeki plc IP adresi kısmına yazman yeterli olacaktır.

Umarım yardımcı olur
 
Bende alternatif bir bilgi sunayim size. Eğer bağlanacağın nokta ile gittiğin yerden ortak sanal ağ kurulumu yaparsan bu iş sandığından da kolay olur.Ayrıca bu bahsettiğim yöntem ile sadece panasonic değil network üzerinden erişim sağlanan tüm cihazlara ulaşabilirsin.
Bunun için VPN kurulumunu bilmen yeterli. Ben FPwin Pro kullanıyorum. Fpwin PRO ile
Online --> Communication Setting --> Network Type = Ethernet --> Destination bölümünden de daha evvelden PLC ye verdiğiniz IP adresini yazarak doğrudan bağlanabilirsin.

Dediğim gibi alternatif olsun diye belirttim.
Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst