fotoğraflarda kaçak akım rölesini görebiliyormusunuz ?

Katılım
4 Ocak 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
arkadaşlar, yeni taşındığım ev biraz eski. Elektrik işine de baya yabancıyım, kaçak akım rölesi nerde olur nasıl bir şeydir bilmiyorum. , sigortanın ve sayacın fotoğraflarını yükledim. Bu fotoğraflarda kaçak akım rölesi görebiliyor musunuz ? Fotoğraflar da Kaçak akım rölesi var ise ilçeden elektrikçi çağırmama gerek kalmayacak. ama yine de , evde ufo ile ısınıldığı için (3,5kw) kafama takılan bir kaç soru var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. evde aş ırı elektrik tüketimden ötürü yangın çıkmaması için kaçak akım rölesi yeterlimi ayrıca yangın koruma rölesi gibi bir şey varmıdır ve gereklimidir ?


222.jpg


111111.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
B25 sigortaları da eğer özel linye için bağlandıysa B20 ile değiştirin . Yok odalarda dağıtımda bulunan priz linyesi ise B16 yaptırın . 2,5 luk tesisata 25 A sigorta olmaz .
 
25 Yıllık elektrikçiyim, yeni taşındığım kendi evimde az kalsın ölüyordum.
- Acilen çalışan bir topraklama yaptırın.
- Topraklama tüm prizlere uygun şekilde dağıtılmış olsun.
- Güvenilebilecek bir marka/model 30mA kaçak akım rölesi taktırın

Daire içinde ilave yangın koruması ihtiyacınız kalmaz.

Bina ana girişinde eğer 100-300mA kaçak akım(yangın koruma) yapılmamışsa. Onuda yaptırmaya çalışın. Sizin dairede çıkmaz yangın, ama bina içinde besleme hatlarında çıkabilir.
 
bu daireye topraklama nasıl yapılacak..daire pirizlerine nasıl topraklama kablosu çekilecek.buatlara ayrı ayrı sigortadan dağılacak mı. nasıl yapılacak
 
B25 sigortaları da eğer özel linye için bağlandıysa B20 ile değiştirin . Yok odalarda dağıtımda bulunan priz linyesi ise B16 yaptırın . 2,5 luk tesisata 25 A sigorta olmaz .
Nasil yani şohben e 3×2.5 kablo gidiyor artı 32A sigorta takılıyor? Bunlara nasıl takılmiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst