Fikirlerinizi Bekliyorum

alpack

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Değerli Arkadaşlarım,
Güvenlik sistemleri ile ilgili 50 küsür sayfalık bir bölümü birkaç gün içerisinde okudum,zaman zaman önerilerin sayfaları ve markaları ziyaret ettim,farkı sitelerdeki forumlara da baktım ve birçok bilgiye sahip oldum.Paylaşımda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Ellerine emeklerine sağlık,Allah kazançlarınızı bol ve hayırlı eder umarım.

Büyük bir firma değilim ancak,devlet dairelerinin ve birçok özel şirketin işlerini yapan bir bilgisayar/satış/servis firması sahibiyim.Zaman zaman güvenlik kamera montajı da yapıyorum ve bu işi daha profesyonelce yapmak istiyorum.

Tüm forumlarda da yazıldığı kadarıyla ve elbette benim mesleğimde de gördüğüm üzere güvenlik sektöründe de birçok eksiklik ve işini düzgün yapmayan arkadaşlar elbette var.

İşin içerisinde olan arkadaşlarımızdan öneri ve düşünlerini almak istediğim konu ise;


  • Büyük bir güvenlik firmasının bayiliğini alarak ilerlemek?
  • Şu an montaja sadece ben ve 1 elemanla gidiyorum,maaşlı montaj konusunda bilgisi olan arkadaş alıp o yolda ilerlemek?
  • Taktığı kamera başına ücret verip bir montaj ustası ile anlaşmak?
  • sadece teklif veren bir firma olup montajı diğer firmaya yaptırarak ilerlemek?

Şimdiden tşk ederim.
 
Öncelikle eğer büyük işler yapmak istiyorsanız büyük bir firma sahibi olmanız gerekmekte ama kısa zamanda buna ulaşmak zor olduğu için tanınmış bir markanın mümessilliğini almanız gerekli akşi taktirde yine para kazanırsınız ama çok efor sarf edip küçük işler alarak az kazanırsınız.
Montaj konusunda dışarıdan destek alacağınız zamanlar olacaktır ama sizin asıl işi bilen ortaya kısa zamanda sonuç çıkartabilecek kendi ekibiniz olmalı.
 
Sn.alpack,büyük bir firmanın bayiliğini alma fikri uygun değil.Büyük küçük bir çok firmanın bayiliğini almanız gerekiyor.Pazarda üst,orta ve alt segmentdeki müşterilere hitap edebilmeniz için bu gereklidir.Bayilik alma gözünüzde büyümesin.İlk zamanlar alış iskontolarınız biraz düşük olabilir.Zamanla bazı firmalara ağırlık vererek iskontolarınızı artırırsınız.
Maaşlı eleman olmazsa olmaz.
Projelerin durumuna göre kamera başına ücret ödeyerek ayrıca tamamen veya kısmen taşeron kullanarak da işler yapmak zorundasınız.Maaşlı en az 2 kişi olmalıdır.Allah rast getirsin...
 
Teşeşkkür ederim cevaplar için,
 
Son düzenleme:
Teşeşkkür ederim cevaplar için,
gelecek diğer fikirleride bekliyorum.

Ben birkaç firma ismini şimdilik ismen ve internetten araştırdım ancak sizlerin fikirlerinide bilmek isterim,Önereceğiniz bayilik veren firmalar hangileri?
Bu firmalar montaj konusunda yardımcı oluyorlar mı?(açıkçası montaj konusuna çok girmek istemiyorum artık)

Teşekkür Ederim.
 
Sayın alpack , merhaba .

Bu kısa zaman içerisinde montaj konusuna çok girmek istemeyişinize aslında pek anlam veremedim . Güvenlik sistemleri kurulumu ve satışı üzerine iş yapmayı düşünüp, montaj yapmamak diye bir şey şimdilik olmaz . Nasıl olur artık çok para kazanmışsınızdır montajdan bıkmışsınızdır , gerçekten iyi paralar kazanıp sizde distribütör firma olma yoluna girerseniz o zaman olur derim. Daha dur , işe başlamadan montajı düşünmüyorsunuz . Kesinlikle düşüneceksiniz. Ama iyi bir ekip ile. Bu işin iyi eğitimini alacaksınız siz ne kadar patron olsanız da montajı yapacak olan arkadaşa eğitim aldıracaksınız. Karambole olmayacak işler. Her zaman olduğu gibi bu işte de eğitim şart. Aslında her montaj bir eğitim yeridir. Uzun zaman olmasına rağmen şahsen ben hala bilmediğim bir sürü şey var . O eksiklerimi de her montajda kapatmaya çalışıyorum. Güvenlik işi deyip geçmeyin bu iş kolay gibi görünür aslında öyle değil. Bunu yanı sıra montajını yapacağınız başka sistemler de olacak ..Nedir bunlar Access kontrol sistemleri , otomasyon sistemleri vs... bu sistemleri de güvenlik sistemlerinden ayırmak mümkün değil.

Şimdilik yazacaklarım bunlar . Allah yardımcınız olsun .

İyi günler dilerim
 
Hocam tanıdığın olması yeterli.....sana ciddi işler versinler yeter....eğer bu olursa teknik eleman da bulunur firma mümessilliği de olur herşey olur..
 
Şahsen bende Salim Ustamın fikirlerine katılıyorum çünkü sistemi ve montajı bilmesseniz teklif mektubu hazırlayamazsınız yada gelen teklifteki eksikleri göremez ve işten zarar edersiniz.Bu işi diyerişlerimizin yanında bunuda yapıyoruz diyecekseniz yapmayın çünkü
ayrıca Bakım,arızası,saldırı vb. sıkıntılarıda var bunlarıda düşünmenizi dilerim.
Allah cc. yardımcınız olsun
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst