FB ve Fc yardım!!!!

kesimal

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar FB ile FC arasında fark öğrenmek istiyorum.Neye göre oluşturuyoruz.mesela motor ile ilgili durumlarda fb kullanırken fc kullanmıyoruz öğrenmek istediğim o? Daha açığı bir programda görmüştüm pompa ve vana lar var pompalar içim fb vana için fc kullanılmış ? bunun neden olduğunu öğrenmek istiyorum..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Enstrumanların pompa vaya vana diye gruplandırmak fc veya fb ile alakalı değildir. Mesela tek bir vana için özel bir fc oluşturabbiliriniz veya sisteminizde 10 adet vana farlı zamanlarda aynı işi yapıyordur bunları tek tek programlamak yerine ter bir tane özel FB oluşturup bu FB'ğu farlı bir yerden 10 adet vana için 10 defa farklı databloklarda çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz böylece programlama süreniz kısalır, programınız daha küçük, anlaşılır ve pratik olur ve program boyutunun nekadar küçüldüğünü söylemem gerek.
 
sayın macix teşşekkürler .. yani anladığım mesela tek bir motor için fc yapılabilir ama 10 motor için yapılamaz .ama fb için böyle bir durum yok * dogru mudur?
 
yanlış.soylediklerini pekala fc blok yada fb blok ile de yapabilirsin.10 tane motoru çalıştırmak için 10 ayrı program yazman gerekirken fb blok kullanarak tek program ile (sadece gerekli adresleri değiştirerek) işini halledersin.

Ekran Alıntısıa.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,349
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst