FB da değişiklik yapmak?

graski

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.


Arkadaşlar bu blokta gösterdiğim kontak doğru ama sembol yani adres hatalı(başka bir pompaya ait).Gördüğünüz gibi P3 olması lazım ama P2 ait bir adres.Ben Panoda P3 ün Local-Remote değerini verecek yeni bir bağlantı yapacağm ve bunu DI modülünün boş bir adresine bağlayacağım.Bu inputu ordaki NC kontağa nasıl adreslerim. S7 kısmında yapmam gerekenler neler.

-Elimdeki yedeği Compare Ettim.Fark yok.(sadece Tİmestamp hatası geliyor)
-Yedekten -->Hardware Conf.--> ilgili DI 'nın boş bir inputunda--> Edit Sembol-->sembolü ekleyip -->APPLY yapınca PLC Hardware sine de kaydetmiş olurmuyum

- Sonra FB de ilgili kontağa bu adresi yazdıktan sonra PLC ye DOWNLOAD etmem gerek sanırım, ve öyle ise PLC ye sadece o FB yi atsam olur mu ?

-PLC yi STOPA almam gerekir mi ?
-Yada nasıl yapabilirim bu işlemi.
-Bir de yanlış varmı diye atmadan önce nasıl doğrulama yaptırabilirim ?


_Kısacası bu işlemi yapmam gerekiyor.Tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.Mesajı yeniden düzenledim daha iyi anlaşılsın diye
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba öncelikle bu input numarasının p3 e ait olduğundan eminmi misin. eğer eminsen sen bağlantını yap. sembol tabledan tanımlamayı değiştir. yada input üzerinde farenin sağ tuşuna tıkla çıkan ekranda edit sembol ile etiketini değiştir. download et sıkıntı olmaz. plc yi stoba almanıza gerek yok
 
Merhaba esmile41 iki mesajı da yeniden düzenledim kusura bakma sorunumu iyi anlatamadım sanırım .Ben Panoda P3 ün Local-Remote değerini verecek yeni bir bağlantı yapacağm ve bunu DI modülün boş bir adresine bağlayacağım.Bu inputu ordaki NC kontağa nasıl adreslerim. S7 kısmında
yapmam gerekenler neler.

Hardwereden yapmayı düşündüm.Yukarda anlattığım şekilde--> (Yedekten -->Hardware Conf.--> ilgili DI 'nın boş bir inputunda--> Edit Sembol-->sembolü ekleyip -->APPLY yapınca PLC Hardware sine de kaydetmiş olurmuyum ) Yada nasıl yapmalıyım ?

Yalnız Hardwereden Yaptığım değişiklik herhangi bir download işlemi yapmadan PLC de aktif olur mu ?
Bir de Download kısmında tek FB2 yi atmak istiyorum.Sizde sanırım bunu kastettiniz.Komple projeyi değil , değil mi?
 
Son düzenleme:
benim anladığım sen mevcut L/R anahtarına bir kontak koyup bunu plc de görmek istiyorsun. bunun için hardware de bir işin yok. sen boş input adresine bağlantını yap (o adresi plc deki input numarasını bilmen gerekiyor) ve o adresi plc de yazacağın bloğa NO veya NC olarak yaz. o inputu yazdıktan sonra farenin sağ tuşuna tıkla çıkan ekranda edit sembol ile inputa etiket ver. sadece yazdığın bloğu download etmen yeterli. PLC yi stoba almana gerek yok. ayrıca hardware ile işin yok.

eğer yedek boş inputun yok ise kart eklersen o zaman hardwarede değişiklik yapman gerekiyor. bunun için yeterli bilgin yoksa hardware işine hiç girme. sistemi çökertebilirsin. harware işinde çok teferruat var.

benim anladığım senin boş input adresin var. anlattığım işlemi yapman yeterli.

program üzerinden yaptığın işlemleri download etmeden aktif hale getiremezsin. yaptığın her işlemi download etmen gerekir.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Kesinlikle tam olarak yapmak istediğim bu.esmile41 sana zahmet verdim .Bu gibi birkaç hata daha var programda hepsini çözebileceğim .Gerçekten çok yardımcı oldun...
 
esmile41 son sorum kusura bakma;

-Download işlemine başlayacağım ama aklıma birşey takıldı.Sadece ilgili FB yi atmak için FB nin içinde iken direk DOwnload butonuna bassam olur mu?

-Ya da ana ekranda FB yi işaretleyip sonra -->Sağ tık yapınca PLC->Download var öyle mi yapmalıyım

-Çekincem şu PLC nin tüm programının silip sadece bir FB yi atmış olmak.
 
Merhaba.

sen işlem yapacağın FB yi açarak yada diğer diğer söylediğin gibi download yaparsan sadece bu bloğu atar. yani sadece bu FB yi değiştirir. PLC programına zarar vermez. o konuda rahat ol.
 
çok çok teşekkür ederim esmile41.Daha önce S7 ile çalışmadım.Menülerde dolaşarak çıkardığım sonuçlar var ama takdir edeceğin gibi sistemi riske atmak istemiyorum.İş yapalım derken göz çıkarmayalım.Garanti olsun...
 
selam. s7-300 plc de sf ışığı kırmızı yanıyor. plc cpu su 614. benim sorunum plc deki programı pc ye yüklemek istiyorum. ama sf ışığından yani cpu veya modül hatasından dolayı plc deki programı alamıyorum. bu hatyı nasıl giderebilirim. veya plc deki programın yedeğini nasıl alabilirim. diğer s7-300 cpu larda böyle sorun olmadı.plc deki program yedeğini alabiliyordum.
yardımınız için şimdiden teşekür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,433
Mesajlar
917,575
Kullanıcılar
450,357
Son üye
HiçBilmiyorum

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst