Evdeki yüksek voltaj sorunu için ne yapabilirim?

Bu 290 volt biraz garip geldi.trafolar 3 veya 5 kademe. her kademege yaklaşık 5 volt oynar ,290-25=265 yine çok yüksek.siz ana girişten fazlar arasını ölçün.500 voltun üzeri çıkması gerekir ölçüm doğruysa.Oda trafonun girişine gelen voltajın 33 kv yerine 40 kv gelmesi demektir ki çok zor.ölçü aletimi yanlış ölçüyor acaba?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
gerilimin bir yerde 220 diger yede 290v okunması,kademe ile ilgili bir arızanın olmadığı, hatla ilgili bir arızanın olduğu izlemini vermektedir.
 
arkadaş nötr olup olmadığını iyi tespit et iki faz alıyor olabilir 290 v mümkün değil olamaz eğer şebekeden ise her türlü kanuni hakkın olduğunuda unutma max 250 v olabilir ki bu bile normal değil.
 
Sorunu çözdüm arkadaşlar. Bedaş'a dilekçe verdim ve 1 hafta sürmeden gelip voltajı düşürmüşler. Garipçe köyü ve Rumeli feneri 290 kullanıyormuş. Bu insanlar hiçmi bakmamış anlamadım ben. Geçen gittim ablamın evinde avometre ile ölçüm yaptım. Voltaj 218 ve 224 arasında değişiyor. Başka evlerde de ölçüm yaptım. Onlarda aynı.
 
şimdiye kadar komsunun evinde hiçbirşeyin yanmaması garip geldi bana bir yanlışlık olmasın
 
Arkadaş kesin cözüm tedaşa başvurmak cünkü sorun dışarıdan (tedaş)kaynaklanıyor.Gecici cözüm otomatik regülatör almak
 
morbeyaz regulatör alman gerek bu durumda yüksekten düşüren voltaj regulatörü almalısın eve aldık bizdede aynı sorun vardı 10kva aldık çözdük işi süper ayrıca regülatörde alsan topraklama çubuğu çaktır iyi olur.saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benım elimde bu tür kazalara karsı tedastan bedastan sorun her nerede olursa olsun voltaj kontrol devresi mevcuttur.İstediginiz voltaj ayarını belirleyin.bırakın cihaz gerisini halleder.



Şimdiden geçmiş olsun diyorum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
trafoların çıkış kablolarına bağlanan klemenslerden kaynaklanan yüksek voltaj oluyor ilginç bir olaya şahit olduk bize voltajın yüksek olduğu ihbarı geldi gidip ölçüm yaptığımızda faz nötr arası 245-250 civarı voltajın yükselip düştüğünü gördük araştırınca klemenslerin içine çamur girmişti bu yüzden voltaj dengesizliği oluyordu klemensleri değişince sorun düzeldi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst