Evdeki Elektrik Tesisatında Problem

ayseakin

Üye
Katılım
4 Eyl 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,
ozel sebeplerden elektrikci cagiramiyorum. evdeki sigortalarin ikisini attiran, atan sigortalardan ozellikle birini kaldirir kaldirmaz(biri bazen atiyor) bodrum kattaki ana salteri attiran sorununun yerini, eve elektrikci cagirmadan, gerekli aletleri alarak kendim bulmamin bir yontemi var midir? tesekkurler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
öncelikle elektrik bilginiz yok ise hiç uğraşmayın.elektrik affetmez.
evinizdeki tüm lambaları kapatın,tüm prizlerdeki fişleri çekin.bu şekilde iken hala sigorta atıyor ise kablo aksamında sorun var demektir,buatta veya prizlerde kablo erimiş yapışmış kısa devre olmuş olabilir.atan sigortanızda bozuk, özelliğini kaybetmiş olabilir yada sigorta amper değeri küçük olabilir.
tek tek tüm lambalarınızı açın, herhangi bir lambayı açarken sigortanız atıyor ise sorun ondadır.
lambalarda sıkıntı yok ise prizlerinizde ne kullanıyor iseniz tek tek devreye alın,herhangi bir prize bağladığınız bir cihazınızda sigorta atıyor ise sorun ordadır.evde seyyar kablo kullanıyor iseniz 3lü grup priz vs onlardada problem olabilir.
kolay gelsin
 
cabuk cevap icin tesekkurler. denemek zorundayim. "biri bazen atiyor" derken digerinin hep atmakta oldugunu da soylemek istemistim. yani hic takili bir sey yokken de anahtari cevirdiginiz anda ana sigortayi attiriyor. yalniz atan sigortaya hic priz bagli degil. sadece isik anahtarlari calismiyor. yanmayan odalardan birinde buattan kablo da geliyor. o buatin gorulebilen kisminda ve yanmayan lambalari ve anahtarlarini sokerek erime var mi diye kontrol mu etmeliyim ilk etapta?
 
1_prizlerde takılı fiş olmasın
2_adım adım gidin.
3_otomat ı kaldırdığınızda hemen mi atıyor yada beklemelimi atıyor.
4_lamba düğmesine basıncamı atıyor.

1_prizlerde takılı fiş olmasın<BR>2_adım adım gidin.<BR>3_otomat ı kaldırdığınızda hemen mi atıyor yada beklemelimi atıyor.<BR>4_lamba düğmesine basıncamı atıyor.
5_otomat atmadığı zaman nereleri çalışıyor/çalışmıyor.6_hemen atıyorsa o linyede kısa devre var.7_prizde yada duyda arıza vardır.8_arıza ne zaman başladı o size en çok bilgiyi verecektir.sonucunu bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ayse hnm bence elektrik işini ehline bırakmatan başka careniz yok cunkü elektrik hata affetmez sizinde bu konuda bilginiz olmadığı için bir şekilde kendi durumunuzu ayarlayın ve yetkili bir elektrikçi çagırarak bu işinizi halletmenin yolunu bulursunuz diye umut ediyorum allah yardımcınız olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst