ev aydınlatması

cahits

Üye
Katılım
29 Ara 2006
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar.Köye yazlık bir ev yaptım.Ama henüz elektrik yok.Evin en azından 4 ,5 ampul ile aydınlanabilmesi için en ucuz en kolay yol nedir .Rüzgar ,güneş enerjisi vb.fikirlerinizi detay vererek yazarsanız çok teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar.Köye yazlık bir ev yaptım.Ama henüz elektrik yok.Evin en azından 4 ,5 ampul ile aydınlanabilmesi için en ucuz en kolay yol nedir .Rüzgar ,güneş enerjisi vb.fikirlerinizi detay vererek yazarsanız çok teşekkür ederim.


güneş enerjisi ile elektrik üretimi solar panellerle yapılır ve çok pahalı bir sistemdr...güneş enerjisiyle biz dc akım üretiriz ama bizim evlerde kullandığımız akım ac akımdır (tabi led kullanılmıycaksa) bunun için yanlız solar panel yeterli değil bunun yanında ac akım elde edebilmek için sürücü devresi gibi ek parcalar da almak gerekli...ayrıca akü (güneş görmediği zamanlar için) ve regülatör (güneş-akü dengesi için) kullanılır. ki bunlarda ekstra maliyet getir. yani en ucuz yol olmadığı kesn....
siz köyde yazlığım var diyosunuz köydekiler aydınlatmayı nasıl sağlıyor?
çünkü elektrik geliyosa o köye bence en ucuz yol tedaştan sağlamak olr....
 
ice man374 arkadaşım bahsetmiş, biraz bilgi de ben vereyim.
Arkadaşın dediği gibi şayet köyde elektrik varsa en ucuzu şebekeden almaktır. Köyde elektrik yoksa, ya da almak için sorunlar varsa o zaman güneş ve rüzgardan faydalanabilirsiniz.
Güneş panelleri ve rüzgar türbinleri doğru akım üretirler ve bununla akü şarj edilir. Akü elektriğini 220 v. ac,ye çevirmek için invertör kullanılır.
Yazlık dediğinize göre yaz aylarında gideceğiniz bir ev olsa gerek. Yaz aylarında güneş bol, rüzgar az olacağına göre en ideali güneş panelleri olacaktır.
27 w. 1.5 amperlik bir panel fiyatı yaklaşık 200 tl. civarı. 12 ah. kuru akü fiyatı 30 tl.civarı.
12 v. 6 a. solar şarj ünitesi yaklaşık 50 tl.

Aydınlatma için led ampül kullanırsanız bunlar sizin için yeterli. Yok led lamba istemiyorum, tasarruflu ampül kullanacağım derseniz birde invertör ihtiyacı olur, 150 w. bir invertörde 50 tl. gibi.
Bana sorarsanız bir defaya mahsus led ampül kullanmanız sizin için daha iyi olur. Aküyü daha uzun süre kullanabilirsiniz, hemde invertöre gerek kalmaz.
 
Sayın ŞEF ! TEŞEKKÜRLER .Durum aynı sizin dediğiniz gibi elektriği almak için beklemek zorundayım.Bu arada yaz geliyor ve ben de ufak çapta araştırayım dedim. Acaba bunları ürünleri temin edebileceğim satın alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz.
 
Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum. Ama google'da güneş enerji sistemleri yazarsanız karşınıza çok seçenek çıkacaktır. Size en yakın olanı inceleyin derim.
 
Anlaşıldı Güneş enerjisi biraz pahalı olacak ve benim çapımı aşacak gibi.Acaba 12 v 60Ah bir akü alıp 4-5 ledli lamba yaksak daha iyi olmaz mı ve bu akü ne kadar gider.Ayda bir şarja takarız olur biter.60 Ah saat bir ay beni idare eder herhalde.
 
biraz detay verebilirmisiniz.web adresi çalışmıyor bu arada
 
selam
bende biraz yardımcı olmak isterim.
güneş enerjisinden faydalancağınız yerin güneş potansiyeli nedir bunu araştırın, günlük güneşlenme süresi nekadar?
yazlık evde ne kadar kalınacak hergün mü? yoksa haftasonlarımı?
kaç adet lamba yakacaksınız?
mevki olarak nerede bulunuyorsunuz. (şehir)

size önerebilecegim bir kac sistem olacak;
100A iki adet vgla kuru akü 150*2=300tl
600w modifiye sünis invertör 150tl
akü şarj 50tl

bu sistem ile bir ay boyunca 4-6 lambayı rahatlıkla yakabilirsiniz tabi aküler boşaldıkları zaman şarj etmek sureti ile hatta matkap ,dekupaj, tv ,bilgisayar calıştırabilirsiniz. tabi aküleriniz bitene kadar ....

yada bu siteme güneş paneli ekleyebilirsiniz maliyet yükselir
bu konuda sana yardımcı olabilirim
saygılarla
Olcay YANAR
 
Sn. teksavaşçı 5 adet 11 w kompakt 12 V DC lamba alsam,
P=U.I formülünden toplam W 55W/12= 4.5 A çeker
Aküyü 60Ah seçsem 60 /4.5=13 saat mi yakarım bu lambaları acaba?eğer doğruysa az geldi bana.Siz ne dersiniz.Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst