Ben yıllar önce bir arkadaşım için 50A continous (devamlı) akım kapasiteli yapmıştımElinize sağlık üstad neden kimse yüksek akimli bir güç kaynağı yapmaya uğraşmıyor minimum 20 amper
20A hobi uğraşım için gereksiz olurdu.Elinize sağlık üstad neden kimse yüksek akimli bir güç kaynağı yapmaya uğraşmıyor minimum 20 amper
Üstad kademeli trafo ile büyük bir kasa kullandık mi 2 tane 12cm fan iş çözülür. Diye düşünüyorum ben yapmaya çalışıcam 20 amper trafomu sardım 5-10-15-20-25 volt yüksek akimli tarafı olan 2x12 v da düşük akimli tarafı olan bir trafo sardım 2000watt lik nuvede ama primer sargim biraz ince 1000 watlik trafo teli ile sarılı ben uygun fiyatlı role bulmakta zorlandım 4 adet çift kontakli role lazım di zfor t91 30 amper soketli role aldım üzerinde faston terminal var çok dayanacagini sanmıyorum ama deniyecemBirde 20 amper ve üzeri akım lineer olarak yapmak mantıklı değil. Atık ısı problemi çok olur verimsiz çalışır.
Anahtarlamalı yöntemler daha verimli olur ama gürültü faktörü işin içine giriyor bu sefer.
KÖTEKBirde 20 amper ve üzeri akım lineer olarak yapmak mantıklı değil. Atık ısı problemi çok olur verimsiz çalışır.
Anahtarlamalı yöntemler daha verimli olur ama gürültü faktörü işin içine giriyor bu sefer.