Eski Bilgisayarı adam etsek

sn. emrah
su an Pardus-2008.2-Canis-aureus u ındırıyorum.. daha oncede belırttıgım gıbı sp3 war bılıgsayarımda hdd 2 bolum c we de d ye kursam sorun olur mu? pc acılırken ısletım sıstemını kendıme gore sececegım mesla?
 
Pardus, Windows bolumlerine (yani senin C ve D dedigin yerlere) kurulmaz. Bos bir alanda kendi bolumunu olusturup oraya kurulur.

Ornegin Windows D bolumundeki dosyalara ihtiyacin yoksa kurulum esnasinda bu kismi silip acilan bos alani Pardus'a verebilirsin.

Pardus kurulum sirasinda acilis yoneticini de (Grub) kurar. Bu acilis yoneticisi, makineyi actiginda sana, Pardus ve Windows seceneklerini gosterir; hangisini secersen o isletim sistemi baslar.

Detayli bilgi ve yardim almak icin Özgürlük İçin sitesine veya irc.freenode.net IRC sunucusundaki #pardus kanalina bakabilirsin.
 
puppy linux'u da bi deneyin...flash belleklerede kurabiliyorsunuz,böylece istediğiniz bir başka bilgisayarı bellekten boot edip anahtarlık boyutunda bir laptopunuz oluyor...laptopu gibi maşallah :)
 
sn kural bıraz daha bılgı werebılırmıysınız puppy linux hakkında bellekten boot nasıl edılır? we ındırebılecegım bı Lınk werebılırsn sevınırım
 
pardus 2008 yukLedıkten snra ekran kartınının drıwerLerrINI yuklemek gerekır mı? uyumsuzluk sorunu cıkarmı ısletım sıstemı ıel ılgıılı?
 
sn kural bıraz daha bılgı werebılırmıysınız puppy linux hakkında bellekten boot nasıl edılır? we ındırebılecegım bı Lınk werebılırsn sevınırım

puppy linux'u indirip cd'ye yazdırıyorsunuz, bios ayarlarından cd-rom seçerek cd'den boot ettikten sonra universal kurum diye bir secenek var onunla flash belleğe kurabiliyorsunuz,512 mb flash disk yeterli, sonrası yine bios ayarlarını flash disk seçebildiğiniz bilgisayarlarda da kullanabiliyorsunuz, sürücüleri otomatik tanıyor , generic sürücülerle bir çok bilgisayarda sorun çıkmıyor..uzun zaman oldu artık bende tam olarak hatırlayamadım prosedürü ,biraz kendi sitelerini ve forumları okumak icap eder, alışmak içinse biraz zaman lazım, windows gibi değil ama diğer linuxlara göre kolay denebilir. müstakil çalışıyor,aynı zamanda diğer işletim sistemlerini de kullanabilirsiniz

sadece internete girip sayfa okumak, mail almak, haberleşmek için güzel bence ,pek virus , güvenlik derdide yok, benim bilgisayar çöktüğünde baya bir iş görmüştü..açılmadığı halde eski dosyaları falan kurtarabilmiştim...
 
Son düzenleme:
pardus 2008 yukLedıkten snra ekran kartınının drıwerLerrINI yuklemek gerekır mı? uyumsuzluk sorunu cıkarmı ısletım sıstemı ıel ılgıılı?

Ekran kartina ve 3 boyut isteyip istemedigine bagli. Cogunlukla kendi tanir. Otomatik tanidigi, iyi sonuc vermezse, basit birkac islemle tam performans alabilecek hale getirebilirsin.
 
sn. emrah bişi daha sorucam.. pardus 2008 i ındırdım wınrarlı bı sekılde... cd ye ıso dosyasını yazdırmam gerek galıba. bılgıdıgım kadarı ıle wınrarn ıcerısınde .iso uzantılı bır tek dosyası buLunması gerekıyo fakat wınarı actıgımda ıcerısnde kurulum dosyaları vs. seyler war. yanı ıso yok. bu yuzden wınrarLı Bı SEKILDE YAZDIRSAM olur mU?.. yada ne yapam gerekıyo bılgı werırsnız sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,947
Son üye
aleynasari

Yeni konular

Geri
Üst