entüktüf %19 larda kapasitif %18 lerde yapmak lazım

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
252
Puanları
1
tesisin 100 kw gücü var dolayısıyla %20 entüktüf %15 kapasitif oranlarına sahip entüktüf %19 larda kapasitif %18 lerde kondansitor cıkarsak entüktüf cıkacak entüktüfü %13 lere ceksek kapasitif alıp başını gidecek kapasitor koysak çaremidir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mevcut kurulu sisteminiz hakkında biraz detay verirseniz daha kolay yorum yapılabilir.


tesisiniz 24 saat çalışan bir yer değilse, kompanzasyon kademeleri gündüz yetersiz, gecede fazla geliyor olabilir. Saatlik endeks alıp takip edebilirsiniz. sabah işbaşı yapıldığında, akşam paydosta, yarın sabah tekrar işbaşı yapıldığında endeks alın ne olduğu belli olur.


şu konuya bakmanızdada fayda var https://www.kontrolkalemi.com/forum...ten-cezaya-giren-isletmeye-gidiyoruz-ilk.html
 
tesisin 100 kw gücü var dolayısıyla %20 entüktüf %15 kapasitif oranlarına sahip entüktüf %19 larda kapasitif %18 lerde kondansitor cıkarsak entüktüf cıkacak entüktüfü %13 lere ceksek kapasitif alıp başını gidecek kapasitor koysak çaremidir

Merhabalar sayın hakan önder,
Tesis hakkında bilgi verebilirmisiz.OG'mi AG'mi abonesi,çekilen akımlar ve kondansatör güçleri nelerdir.Rölenin modeli nasıldır?

kolay gelsin..
 
100 kva bir tesiste her ikisi de yüksek seyrediyorsa, dengesiz yüklere bakılmalı, yapışık kalan ve bazı gözleri değer kaybetmiş kondasnatörlere bakmak gerekli.. Yükleriniz hakkında biraz daha bilgi ama öncesinde sistemin kontrol edilmesi, kondasnatörlerin ve şalt malzemenizin sağlamlığına bakılması.
 
RGK da, zaman ayarlarınada ,(devreye alma cıkarma süresi on / of) bakın. 100 kw. bir işletme ise aydınlatma, monofaze yükler de olabilir. UPS vardır. Yüklerınız kontroıl edin, devreye giren en küçük yüke göre kademelerdeki kondansatör güçlerinizi ayarlamak gerekir. Betonıyer, büz ımalatı, vinç gibi yükler varsa, kısa süreli çalışmalara RGK cevap veremiyebilir. Bu yüklere, lokal kondansatör bağlamanması gerekebilir.
 
arkadaşların yorumları güzel ama sen cevap yazmamışsın sanırım işini hallettin halledemediysen söle yardımcı olalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,343
Mesajlar
916,846
Kullanıcılar
450,183
Son üye
muratgulez81

Yeni konular

Geri
Üst