Enerji yer altı kablosu ve ikaz bandı?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Merhabalar.
soru 1) Enerji müsaadesine gore og direğinden yer altı kablosu ile enerji alınıyor.. Bunun için zemin hazırlanırken kablonun üstüne molozları attıktan sonra ikaz bandı koyulur deniyor. Yüklediğim fotograftaki bu ikaz bandı nedir görevi acaba ?

soru 2) ğer sorumda: şöyle bir anlatım var... Yer altı kablo kanallarının alt genişliği 40cm ve üst genişliği de 60cm'dir. Aynı kanal içerisine birden fazla kablonun döşenmesi gerekirse, her kablo için kanal genişliği alt ve üstte 10 cm büyütülür ve kablolar kanala, aralarındaki uzaklık 6cm'den az olmayacak şekilde döşenir. Yani bir kablonun yanına bir enerji kablosu daha gelirse 40 + 10 = 50 alt genişlik ve üst genişlikte 60 + 10 = 70.. 50'ye 70 kanal mı olacak demek? bununda fotografını yukledım bilenler cevaplar mı?

ikaz bandı.PNG

iletim yer altı kablo.PNG
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İkaz bandı da eger o bölgede kazı yapılırsa kabloya ulaşmadan bu banda ulaşacaksınız buda altta og kablosu olduğunu kazıcı anlayacaktır.
 
Kanal derinliği yerleşim yeri, yerleşim yeri dışı, kanalda kaç devre geçeceği,yer altına döşenecek gerilim seviyesine göre değişir. Ancak Sami Bey ' in de belirttiği üzere zaruri bir neden olmadıkça 70 cm in altına indirilemez. Tek devre OG hattı için referans olarak alt tabanı 40 cm olan kanalda ilave olunan her bir kablo başına 10 cm ilave etme kuralı geçerlidir. İkaz bandı kazı tamamlanıp üstü kapandıktan belli bir süre sonra elektrik ekiplerinin, belediye ekiplerinin, telekom ekiplerinin veya herhangi bir inşaat ekibinin belirtilen yerde kazı yapması durumunda, o güzergahtan elektrik hattının geçtiğini belirtmesi içindir. Yani herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,522
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst