enerji tasaruf cihazları

eskere

Üye
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
enerji tasaruf cihazları adı altında son günlerde piyasada bir çok markada enerji faturasının düşürüyor diyorlar mantıklımı gerçek bayı varmı ben şahsen kendim inanmıyorum ama konu hakkında bilğisi olan varmı tşk.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu konu ile ilgili görüşleri,forumumuzda bulailirsiniz.
 
burada elktrik faturası düşmesimi ampermetreden akımın düşmesimi akım düşüyor fatura düşmez kanısındayım
 
eskere arkadasım çekilen akım düşünce otomatikmen güçte düşer.güç düşünce faturada haliyle düşer.
 
eskere arkadasım çekilen akım düşünce otomatikmen güçte düşer.güç düşünce faturada haliyle düşer.

Kardeş sayacın ölçtüğü enerji sarfiyatı akımın aktif bileşeni ile ilgilidir... Bu tip cihazlarda gösterilen endüktif bileşenli alıcılardır ki , şebekeden çekilen akımın düştüğünü göstererek bir nevi aldatmaca yapıyorlar... Bunlarla ilgili görüşler forumda tartışılmıştı. Arama yaparsan forumda bulabilirsin :

örnek:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-tasarruf-kutusu.4066/
 
Enerji tasarrufu,energy saver v.s. adı altında satılan tüm ürünler palavradır,üçkağıttır ve milleti dolandırmak amaçlı yapılan girişimlerdir. Ürünün faydalarını içeren bir sürü palavra dolu yazıyı siteye koymadım çünkü yazının sonunda firma sakarya üniversitesini kendine kanıt dayanak göstermek istemiş fakat aldığı raporun yaptığı sahtekarlığın belgesi olduğunu anlamamıştır :D Bahsedilen ürün kompanzasyondan başka hiç birşey yapmamaktadır.Raporda da gördüğünüz gibi aktif güç tüketimine hiç bir etkisi olmamaktadır (zaten olamazda) evlerde kullanmış olduğumuz sayaçlarımız aktif sayaç olduğu için ürünün kullanıcıya hiç bir faydası bulunmamaktadır. İlgili isim ve firma isminin üzerini karaladım bir iki isim vermenin hiç bir faydası yok bu ve buna benzer ürünleri kullanmayın üçkağıtçılara yem olmayın!
 
arkadaşalr tşk konu hakkında az çok bilğim vardı şimdi daha rahatladım tşk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,654
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst