elektrik tasarruf kutusu

yusufson

Üye
Katılım
17 Eki 2006
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
58
mrb arkadaşlar
piyasada elektrik tasarruf kutusu denilen bir alet dolaşıyor%25 tasarruftan bahsediyor
çalışma mantğı nedir bilen varmı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hikaye kardeş..boşver ben aldım meraktan içini açtım..hiçbişey yok ;D öle bişey olsa bu aleti ilk önce devlet dairelerine bağlarlardı..
 
bu kutular hikaye evde fulorasan var ise bunlara paralel kondansatör bağlamak daha uygun
 
Bence yanlışsınız arkadaşlar,bu cihazı önce bende merak ettiğim için aldım.İlk aklıma bu cihaz yapsa yapsa reaktifte tasarruf yapar ama oda evdeki monofaze kullanıcılarının işine yaramaz diyordum.Bende entes firmasının mpr-63 network analizörü ile bir kaç test ettim.Cihazın hem aktifte hemde reaktifte tasarruf yaptığını gördüm fakat yinede içime sinmedi,sonra eve taktım cihazı bir ay denedim.Bana düzenli olarak son zamdan önce 65-70 ytl civarı fatura gelirken,%23 lük bir düşme yaşadım.Ama yinede içime sinmedi ve bir kaç ay bekledim ama sonuç aynı her ay %15 ile %25 arasında tasarruf gördüm.Bence satan firmayla görüşün size ayrıntılı anlatsınlar mantığını.....
 
günümüzde kullanılan dijital sayaçlarda devre harmonikleri sayacın belirli bir özelliğini kısıtlıyor.aslında bu tasarruf cihazı devre harmoniklerinisüzüp sayacınızın fazla yazmasını engelliyor.onun haricinde başka hiç bir özelliği yok yanlızca elektronik sayaçlarda işe yarıyor.şu an bildiğim kadarıyla köhler firmasının ürettiği bütün elektronik sayaçlarda devre harmoniklerini süzen bir sistem var.yani ayriyetten böyle bir cihaza gereksinim duymanıza gerek kalmıyor yusufson arkadaşım
 
Fabrika işıklandırmada tasarruf için almıştık, 20 kw bir cihaz denemiştik.Sodyum ve civalı lambalar için.Sistem ilk anda normal 220 voltla baslıyor.Lambalar tam ışık verdiği zaman yani 3-4 dakika sonra voltaj 180 volta düşüyor, haliyle amperde düşüyor. Bir tasarruf görünüyordu,bizde birkaç tane aldık.ama sonra sorunlar basladı.Lambalara ilk anda 180 volt vermeye başladı ve ateşleme problemleri çıktı.Sonra iptal ettik hepsini.20 kw lık, 4000euro gibi bir fiattı. Yani mantıklı değil.
 
cevaplardan aklıma yatan sayın orbayg nin cevabıdır. baska turlu bir yol olduguna inanmıyorum. dikkat ederseniz kullanma kılavuzunda cihazı panoya en yakın prize takın yazıyor.. tek mantıklı cevap harmonik gibi geldi bana da..
 
Vatandaşı dolandırmaktan başka hiç birşeye yaramıyor bu cihazlar. Aksini idda eden ispatlasın bir zahmet...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst