Encoder arızası

öncelikle arkadaşlar burda encoder tipi önemli onuda gecelim bir kenara bırakalım. arkadaşımızın yaşadığı sorunu ben çok yaşıyorum ben bir metal pres fab. elekrik tenikerliği yapıyorum ve servo motorlarla çok ugraşıyorum. motora baglı veya bir mile bağlı olarak çalışan encoder su yağ v.b yabancı maddeleri kapmamalı. Encoder kabloları kısa devreye karşı yada kopukluğa karşı ölçülmeli. Encoder besleme ucu genelde sabittir ve 5 volt besleme ile çalışır besleme ye dikkat etmelisiniz sabit bir gerilim yoksa veya %2 lik bir oynama bile varsa encoder ölçümü doğru yapmaz.
2. olarak eğer motora bağlı ise ki servo motor olmalı ama DCservo motorla karıştşrmayalım DCservo motorlarda kömür vardır ve tako olarak adlandırılır.
dediğim gibi sürücüye olarak çalışan servo motorlar genelde encoder seçim parametresi yada pals sayısı yüzünden hata verir. arkadaşımız bize motorun markasını ve teknik özelliklerini yazarsa yardımcı oluruz. motor markası sürücü markası v.s
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bencede marka ve model versen daha çabuk yardım bulabilirdin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst