Encoder arızası

çalışıyomu bi kontrol ett..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
enkoderi el matkabına bağla olçu aleti ile çıkışlarını ölç etiket degerine yakın gerilim alman gerekiyor yoksa komurleri degiştir
 
herhangibir topraklama sorunundan da kaynaklanabilir arkadaşım.enkoderi motor üzerine bağlamadan dışarıda bir dene bence de!
 
arkadaşım bahsettiğin resolver olmasın
eğer motor miline bağlı bir şeyse motor miindeki pozisyonunu değiştir bu değişim ile motorun çektiği akım hız vs şeyler değişir.
 
enkoderi el matkabına bağla olçu aleti ile çıkışlarını ölç etiket degerine yakın gerilim alman gerekiyor yoksa komurleri degiştir

encoder i bu sekilde olcemezsin
arkadas istersen encoder i sok elinle cevir birde salla bakalim kirilani dokuleni var mi yok dersen degistirip dene derim saygilar
 
Resolver, enkoder ve tako kavramları birbirine karıştı sanırım. Kömürleri olan takodur. Genelde DC motorlarla birlikte motorun bir parçası gibi üretilir ve fırça kömürleri vardır. Resolver de motorun bir parçası gibi üretilir ama kömürü filan yoktur, fırçasız motorların hız/pozisyon bilgisini verir. Encoder ise ayrı bir ekipman olup bir turunda 200, 400, 1440, 2880,.... gibi pulse üreterek bize açı bilgisi verir. İçinde cam bir disk vardır, kırıldığında, içine yağ kaçtığında, açılıp oynanırsa vs. bir daha çalıştırmanız mümkün değildir.
 
matkapla encoderi sakın döndürme .... :)
 
encoder kablo bağlantısında problem olabilir.motor dönerken ölçü aletinin bir ucunu şaseye bir ucunuda encoder uçlarına sırayla değdir ölçü aletinde bir uçta sabit voltaj (besleme)diğer uçlarda değişen voltaj görmen lazım pals üreteceği için ölçü aleti ac gerilim varmış gibi acaip değerler gösterir.çıkış yoksa encoderin delikli diskinde kirr yağ pislik vs gelmiş olabilir temizleyip denemelisin.eğer hala çıkış yoksa encoder devresi arızalıdır yenisini tak.bu arada encoder kaplinin sağlamsa bunlar geçerli.kaplinde kırık olduğu zamanda sisteme hata mesajı gidebiliyor.kaplinde boşluk varsa sisteme hatalı pals gittiği için arıza verme ihtimalide var.
 
selam
eğer motoru servo ise sakın encodera dokunma.bunu uzman kişiler yapmalı.zaten encoreı alıp oynamışsın bu encoderın ömrü bitmiş bence. encoder için puls sayan camı (üzerinde optiğin okuduğu çizgileri sayan) zedelemiş olabilirsin. eğer normal encoder ise absoulete mı incremental mi? genelde rulmanları gider ya da cam çizilir,yada shield li kablo ise shield encoder şaseye temas etmez ise sinyaller gider.
en iyi yöntem yedeğin varsa bununla dene.yada hangi sürücüye bağlı ? masterdrive ise pulsları izleyebilirsin ya da CTRL (kontrol sinyalini parametreden iptal edebilirsin) yada çok hassas bir uygulaman yok ise encodersız çalıştırmayı dene.encodersız çalıştırma için yardımcı olurum.
 
Encoder kabloları test edilebilir.Kopuk olma ihtimali olabilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst