En iyi reaktif röle

candan

Üye
Katılım
22 Eyl 2006
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler sizce en iyi reaktif role yazılımca hangi marka reaktif role iyidir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eğer sisteminiz dengeli yüklü ise,Siemens Prophi ve ABB RTV ( çalışma akımları 10 mA ), dengesiz yük-
lü ise,Kael Varkombi 12 ve Entes RG3-12C/CS (çalışma akımları 50 mA ) röleleri oldukça sorunsuz röleler.
Sisteminiz ,125 mA den fazla ( sekonderde ) akımdan aşağı düşmüyor ise Merlin Gerin Varlojik NR tip
röleler de oldukça kaliteli.Bu verdiğim isimler çok çabuk ulaşılabilir tip rölelerdir.Şüphesiz bu konuda on-
larca tip daha iyi röleler var.
 
RVT - Reaktif Güç Kontrol Rölesi




ABB Elektrik

ABB, reaktif güç kontrol rölelerinde, yeni bir dönem başlatan RVT reaktif güç kontrol rölesini pazara sundu. RVT, reaktif güç kontrolü dışında ölçme , izleme, haberleşme ve koruma gibi devreye alma ve kullanım kolaylığı sağlayan, zamanın ötesinde özelliklere sahip yeni jenerasyon röledir.

Röle, üzerinde bulunan 64x132 pixel otomatik kontrast ayarlı grafik ekranı sayesinde değer, mesaj ve sembol ile birlikte grafik ve tabloları kolaylıkla görme imkanı sağlamaktadır. Ekrandaki değerlerin kontrolü ve kumandası röle üzerinde bulunan 5 adet tuş ile kolayca yapılabilmektedir. Bunun yanında bilgi ve uyarı mesajları, röleyi programlarken ve menü geçişleri sırasında aydınlatıcı bilgiler sağlamaktadır.

RVT bağlı olduğu şebekedeki ve kapasitör grupları üzerindeki aktif ve reaktif güç, akım, gerilim, akım ve gerilimdeki harmonikler, sıcaklık gibi değerleri ölçerek ekrana taşımaktadır. RVT; -20°,+70°C ortam sıcaklığında çalışabilme ve -30°C, +85°C ortam sıcaklığında saklanabilme özelliğine sahip tek röledir. Böylece kompanzasyon panolarında oluşan yüksek ortam sıcaklıklarında, problemsiz çalışma olanağı sağlanmaktadır.

Rölenin kullanım kolaylığı sağlayan bir özelliği de, otomatik devreye almadır. Otomatik olarak ayarlanan parametreler: faz kayması, C/k oranı, aktif çıkış sayısı, anahtarlama sırasıdır. RVT reaktif güç kontrol rölesi, gece / gündüz/ rejeneratif hedef cosj değerlerini ayrı ayrı programlamaya olanak verir. Gece ve gündüz arasındaki yüklenme farkının yol açtığı reaktif güç ihtiyacı, bu özellik sayesinde ideal değerlerde sağlanır.

RVT ile sabit ve otomatik kademeleri belirlenebildiği gibi iptal edilmek istenen kademeler de programlanabilir. 11 adet standart devreye alma sıralamasının yanında kullanıcı tarafından isteğe bağlı (customized) sıralama yapabilme özelliği bu alanda yapılmış en büyük yeniliklerden biridir. RVT rölenin koruma fonksiyonları arasında aşırı/düşük gerilim, aşırı sıcaklık ve harmonik bozulmalara karşı koruma sayılabilir. Rölenin bir diğer koruma fonksiyonu ise, sizin dışınızda diğer kişilerin kullanımına engel olmaktır. Rölenin arkasındaki bir anahtar yardımıyla, ilgisiz kişilerin kullanımına engel olmak mümkündür. Röle ekrana çıkan son beş mesajı kaydetmenizi ve herhangi bir zamanda onlara ulaşmanızı sağlar.

RVT rölesinin 6 ve 12 çıkış kademesine sahip tipleri mevcuttur. Ayrıca üzerinde 4 çıkış kademesinin yer aldığı ilave modül ile çıkış kademe sayısını ileride 10 ve 16’ya artırabilme imkanı vardır. Röle 100-440 VAC , 50-60 Hz değerlerinde olan bir şebekeden direkt olarak beslenebilir, 5A veya 1A değerlikli akım transformatörlerine bağlanabilir. Fieldbus adaptörü üzerinden bir otomasyon sistemi ile haberleşebilen RVT, RS232 portu üzerinden bir yazıcıya direkt bağlanabilir.

Standart IP43 dış korumaya sahip RVT reaktif güç kontrol röleleri istenirse opsiyonel IP54 koruma seçeneğini kullanıcılarına sunmaktadır.
 
candan arkadaşım bizde iki adet abone var ve bu abonelerin ikisindede entes RG-12 röle var ve şu ana dek bir problem yaşamadık ve memnunuz tavsiye edebilirim. bu arda yükümüz ise sabit değil yani devamlı değişken gayet güzel cihaz ve maddi değeri de o kadar da çok değil
 
entes RG-12 röle reaktif pozisyonların aşırı yoğun olduğu konumlarda sıkıntı çıkarmakta! bende ki entes RG-12 röle iki defa sistem offladı! sanırım üretim hatası

abb yi tercih ediyoruz artık
 
bilgi için heepinize tesekkuler
 
krk zerovar kullan bence her tür dengesiz sistemlerde bile yüzde 5i geçmez hem endüktif hem kapasitif oranın...
 
İnternet ve yerel ağdan haberleşebilen tek cihaz elektropan EKR24k kompanzasyon rölesi, hem monofaze hem trifaze hem de monofaze-trifaze kombinasyonundan oluşan sistemleri kompanze edebiliyor. Hararetle tavsiye ediyorum.
 
Tense RGT-12 müşteriye özel yapılmış, ekranından tüm güç akışlarını inceleyebiliyorsun bu kompanze sistemlerinde çok işe yarıyor gerekli kondansatörleri ekrana bakarak gerekli düzenlemeleri çok rahat yapılabiliyor takribi 50 işletmeye bağladık hepsinde çok verimli çalıştı, hele hele bir yer vardı preslerle dolu orada ikna olduktan sonra zaten bu cihazı kullandık,
tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst