En iyi Mühendislik Sizce Hangisi?

bence tüm mühendisliklerde elektrik elektronik müh. e ihtiyaç vardır....
 
bencede kardesler en ıyı meslek budur yanı hem elektrık bılceksın hemde onu en guzel sekılde yonetebılme yetenegı olan elektronıgı bundan daha guzelı var mı acaba
 
bu formda böyle soru sorulursa elektrik elektronik müh. tabiki fazla çıkar ;D ;D en iyi iş en iyi yapabildiğin iştir gerisi boş bende elektrikçiyim ama inşaatta dönen para hiç bir yerde dönmüyor galiba sizce?
 
ben 10 yıldır elektrik elektronikle ugraşıyorum bence en iyisi elektronik daha hafif elektrik daha agır bir meslek elektronik te tasarımcı olacaksın...
 
yavuz2122 ' Alıntı:
mühendis olmak şart değil kuru bi ağaç olacağına biağacın en yeşermiş en güzel dalıol odal kuru bi ağaçtan daha verimli olur.

yavuz arkadaşıma katılıyorum.
 
Öncelikle her mühendislik dünya için harikadır.Onların etkileriyle sistemler,yeni cihazlar ve yeni icatlar yapılmaktadır.En basitinden bi bina için bile elektrik mühendisi,makina mühendisi,inşaat mühendisi ve mimarın imzası istenmekte..
Fakat bana göre elektrik mühendisliği daha başta.Bir kere işin ucunda yüksek gerilim(kilovoltlar) var o kadar enerjiyi hayal etmek bile süper biraz riskli olsa da..ayrıca elektronik ve haberleşme de cok iyi bir mühendisliktir.
 
En iyi mühendis(mühendislik):Okuyup ögrendiklerini ekonomik değere dönüştürendir.Branş kişiye özeldir:)
Bir soruda benden= Türkiyede iyi mühendis varmı?Varsa hangi branşta?
 
Bana sorarsanız haberleşme mühendisi dir. Haberleşmeci olup belli bir zaman geçtikten sonra elektronik mühendisinin yaptığı şeyleri de yapabiliyorsunuz zaten bence. Bu arada yanlış anlaşılmasın ancak ben hala bu " Endüstri Mühendisi " kavramını çözemedim. Bilmiyorum belki yanlışım ama aldıkları eğitim bence " Mühendislik " kavramına fazla uymuyor. ERP denen program her ne kadar kullanışlı da olsa çok büyük bir işletme değilsen bence o kadar da anlamı yok diye düşünüyorum. Endüstri Mühendislerini kızdırdıysam kusura bakmayın ama yanlış biliyorsam beni düzeltin lütfen..
Teşekkürler
 
Sayın arkadaşlarım !
Yukarda anket seçeneklerinde elektrik-elektronik ayrı bir mühendislik, haberleşme ayrı bir mühendislik olarak verilmiş.
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Ben haberleşme mühendisliğini elektrik-elektronik mühendisliğinin içinde bir branş olarak biliyordum. Oysa yukardaki seçeneklerde ayrı ayrı mühendislik olduğu yazıyor.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum. HOŞÇAKALIN
 
o aslında elektronik ve haberleşme mühendisliği de olabilir.Türiyenin ileri gelen üniversitelerinde (i.t.ü, y.t.ü ve kou) elektrik-elektronik
yerine 2 dal 1.si elektrik mühendisliği ve 2.si elektronik ve haberleşme mühendisliği olarak eğitim vermekte.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst