En iyi kondansatör sizce hangisidir?

En iyi kondansatör sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    465
bence sımens tüp den şaşmayın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Herkesin yakın olduğu bir marka var, bizim cihalzarda hiçbiri arıza vermiyor ne diyeceğiz şimdi? 4 yıl önce ilk yaptığımız 370 kvarlık EKM cihazı monofaze EDE lerle yapmıştık, 93 adet EDE nin daha bir tanesi arıza vermedi. EDE mi çok iyi marka yoksa kullanıldığı yer mi çok rahat? Keza Dukati de kullanıyoruz onlardada hiç arıza yok.
 
Problem kondansatörde değil, problem sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığı veya kondansatör için uygun koşullarda mı devreye girip çıktığıdır!

Yoksa kondansatör uygun koşullarda her türlü görevini yapar!
 
Her ne kadar sistemin dizaynı çok önemli bir konu olsa da kondansatörün özellikleride bu konuda önem kazanıyor. Ben isim vermemin yanlış olamayacağını düşünüyorum, malzeme aldığım yerde mecburen GÜNSA silindirik kondansatör kullandım ve farklı işletmelerde kullandığım 10-15- ve 20 kvar kondansatörlerin hepsi istisnasız patladı. Allah'tan sadece patladı da yangına sebep olmadı. Günsa'dan bir yetkili bulamadım sonra servis pazarlamadan bir arkadaş ile tesadüfen karşılaştım. Sorun benim işletmelerde değilmiş. Günsanın tüm 10-15 ve 20 kvar kondansatorlarının imalatı sorunlu imiş ve satılmayanlar toplanmış .Ama benim kullandıklarımı ben tek tek patladıktan sonra toplamak zorunda kaldım. Ve sağolsun yine malzeme aldığım arkadaş, iade alarak başka bir firmaya ait kondansatorler ile değiştirdi. Tabi kondansator aldığı firmayı da benim sayemde değiştirdi...
 
rtr-edge-ducatı-simens bunlar piyasamızda kullanılan malzemeler hepsini kullanırım yeterki kullandığım ortam iyi olsun voltaj,sıcaklık gerisi teferruat
 
en iyi kondansatör sizce hangisidir
isa42 arkadaşım benim kondansatörde tercihim yerli malı,KONDAŞ.birde ithal ürün olarak ELEKTRONİKON'dur.yalnız kondansatörün sıcaklık sınıfı 40 santigrad dereceden yukarı olmalıdır.

fiatına göre RTR kondansatörler fena değil..pek sorun çıkartmıyor..


voltage arkadaşım deşarj bobini kullanmama rağmen bu marka kondansatör çok hızlı zayıflamıştır ,ondan dolayı tercihim değildir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ansez arkadaşın dediği gibi circutor mükemmel.4 yıldır kompanzasyon panosuna müdahale etmedim daha.rutin kontrollerin dışında ...:)
 
piyasada kullanılan en kondansatör froka vb. kondansatörler
 
Arkadaşlar bende 440 volt sıemens veya schenıeder electric (merlin gerin) güç kondansatörlerini tercih ediyorum senelerden beri sorunsuz
çalışıyor. Bence kondansatör secerken kondansatörün çalışma voltajı yüksek seçilmeli daha uzun ömürlü oluyor.
 
en iyi kondansatör hangisidir..! sahi bende merak ediyorum,!? moderatör bir oylama tablosu eklese ve herkesin bir tık hakkı olsa sanırım en rasyonel sonuca ulaşmış oluruz.
DEĞİLMİ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,931
Kullanıcılar
450,016
Son üye
ahmedsayin

Yeni konular

Geri
Üst