Elektrikli mini vinç

rasitis

Üye
Katılım
7 Haz 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
66
Arkadaşlar merhaba;
Evimin balkonunda kullanmak üzere 100/200kg.lık elektrikli bir mini vinç aldım. Daha sonra kablosuz kumanda edebilmek için uzaktan kumanda getirttim. Kablosuz kumandanın 2 çıkışı var. Biri sağa biri sola dönüş için. Motorda ise kumandadan motora gelen 4 uç var. sanırım yardımcı sargılara geliyor. Nasıl bağlantı yapacağıma karar verebilmem için bu vinçlerin çalışmasını bilen veya şeması olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Saygılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
4 adet uç muhtemelen motorun ana ve yardımcı sargıları için güç çıkışlarıdır.bunlarla işiniz yok.sizin önceki sisteminiz içerisinde bi röle vb bise olması lazım motoru kumanda edebileceğiniz.asıl işiniz onunla

kablosuz kumandanın iki çıkışı var demişsiniz .2 çıkıştan kastınız nedir anlaömadım ama benim bildiğim onlar yön için ( sağ -sol )röle çıkışlarıdır.ana sistemde daha önce nasıl bi kontrol yapıyordunuz yön verirken mesela sağa gitmesi için bi butona basıyosanız diyelim.o butonun çıkışı bi röleye ve ya kontaktöre gidiyordu .bu kumanda alıcısında sağ yön için röle çıkışını oraya bağlayacaksınız,böylece vericide sağa bastığınızda alıcı devresinde sağ yön röle çıkış verecek ve diğer ana röleyi çektirip motor sağa dönecek
 
Merhaba;
Cavabınız için tşk. ederim. Bahsettiğim 2 çıkış kablosuz kumanda modülündeki 2 çıkış. Bu modülde 4 kablo var. 2 si Besleme. 2 side sağ ve sol dönüş için çıkışlar. Dün vinçin kablolu kumandasındaki butonu inceledim. Ana sargı ve yardımcı sargıların hangileri olduğunu bilmiyorum ama kablosuz kumanda modülündeki 2 çıkışa birer 12 voltluk role koyup normalde açık kontaklarını butona paralel olarak bağlasam, iş hallolacak gibi görünüyor.
 
halledebildiniz mi acaba merak ettim. bende ilgileniyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst