Elektrikli Forklift sorunu

ceyran_41

Üye
Merhaba arkadaşlar bir elektrikli forklift var ve bunu hayata döndürmek istiyoruz eski kontaktörlü bir sistem. İleri geri hareket motoru için bazı kontaktör ve kabloları sökülmüş. Devreyi kurabilirim fakat kontaktörlerin yanında büyük diyot gördüm birkaç tane bunlar ne işe yarıyor ?
Aynı zamanda fren direnci gibi bir direnç ekipmanı var. Bu nedir nasıl bağlıdır.
Son olarak resimdeki motor var üzerinde bu motor seri motor mu şönt motor mu bağlantısı olmadığından çözemedim. Motor etiketinde 75 v yazıyor sönt motor ise armatür voltajı max kaç v olur.
Elinde forklift elektrik projesi olan veya yardımcı olmak isteyen telefon numarası bırakabilir mi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250624_140303_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20250624_140303_Samsung Internet.webp
    101.3 KB · Görüntüleme: 31
Merhaba arkadaşlar bir elektrikli forklift var ve bunu hayata döndürmek istiyoruz eski kontaktörlü bir sistem. İleri geri hareket motoru için bazı kontaktör ve kabloları sökülmüş. Devreyi kurabilirim fakat kontaktörlerin yanında büyük diyot gördüm birkaç tane bunlar ne işe yarıyor ?
Aynı zamanda fren direnci gibi bir direnç ekipmanı var. Bu nedir nasıl bağlıdır.
Son olarak resimdeki motor var üzerinde bu motor seri motor mu şönt motor mu bağlantısı olmadığından çözemedim. Motor etiketinde 75 v yazıyor sönt motor ise armatür voltajı max kaç v olur.
Elinde forklift elektrik projesi olan veya yardımcı olmak isteyen telefon numarası bırakabilir mi
Kontaktörün yanındakiler diyotlar ters emk için koruma diyotlarıdır.
Forkliftin markası belli ise elektrik şeması bulunabilir.

Yuklediğiniz,motoe ebad ölçüleri. Forklift elektrik baglantı şeması değil.

Bu tip seri DC motorlu araçlarda yumuşak kalkış için tristör kullanılır genelde . Yoksa direk kontaktör ile akü gücünü tamamen motora aktarmak sert ve darbeli kalkışa sebep olur . Bu tristörleri kontrol ve susturmak için kontrol kartları ve kondansatörler kullanılır . Bunlara ait kontrol kartlarının tamiri ve temini saç baş yolduran işlerdir . Rezistans dediğiniz elamanda büyük ihtimal frenleme zamanında motor devresine seri girerek ters gerilim uygulanmasına ve frenlemeye yardımcı olur . Bu paylaştığım bilgiler dahilinde çalışan DC seri motorlu akülü lokomotiflerin bakım ve kontrolünü yıllarca yaptık .

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri