Elektrikli araçların solar sistem ile şarj edilmesi

HAKAN794

Üye
Katılım
5 Tem 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar. Ben elektrik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bitirme çalışmamız için bir projeye başladık. Bu projemizde hali hazırda kurulu gücü 3 kwh olan güneş panellerimizi elektrikli araçları şarj etmek için kullanmak istiyoruz. Bunun için panellerimizden üretilen DC elektrik enerjisiyi şarj regülatörü vasıtasıyla önce akülere, oradan da inverter yardımıyla tek faz AC elektrik enerjisine çevirerek IEC şarj standartlarına benzer bir şarj istasyonu oluşturmak istiyoruz. Aslında yola kendi şarj standartlarımızı oluşturmak için çıktık ama imkanlar el vermiyor. Bu bağlamda sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Her türlü önerilerinize açığız. Hangi tip akü kullanmalıyız ? Kuru,jel,traksiyoner,stasyoner,li-on gibi bir sürü batarya çeşidi var. İnverter seçimini nasıl yapmalıyız ? Nelere dikkat etmeliyiz ? Muhtemelen 24-48v arası DC voltajı 230V AC voltaja çevirmeniz gerekecek.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst