elektrik

derinu

Üye
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
1000 watt lık bir alıcı bir saat çalıştığında kaç paralık elektrik harcar nasıl hesaplarız???
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
önce 1000 W lık bir alıcı bulun.Endeksiniz alındığı gün hemen dğer alıcılarınızın fişini çekip 1000 W lık alıcıyı prize takın.1 saat çalıştırın sonra fişi çekip sayacın son endeksini okuyup Tedaş a gidin.Faturanız çıktığında cevabı bulmuş olursunuz.Kolay gelsin.
 
1000 Watt 1 kW dır. 1 saatte 1 kWh saatlik enerji harcamış olur. Ortalama olarak hesaplamak istiyorsanız son faturanızın miktarının toplam harcanan kWh a bölün 1kWh ücretini bulun.
 
tüm cihazlarda gücü yani wattı yazılıdır onz görede tüm elektronik eşyalarının na kadar yaktığını bilebilirsin 1000 watt 1kwh dir yani kullandığın elektrikli makinanın 1 saatte sarfettiği güç 1kwh tir buna göre de hepsinin hesabını yaparsın bunlar güce göre değişir 1200 1600 2000 ona göre hesabını yaparsın ve şunu tavsiye ederim elektronik tarifeli sayacın varsa gece 10 dan sonra cok avantajlı acelesi olmayan elektrikli eşyalarını kullanırsan senin içn yararlı olur
 
umut_ ' Alıntı:
şunu tavsiye ederim elektronik tarifeli sayacın varsa gece 10 dan sonra cok avantajlı acelesi olmayan elektrikli eşyalarını kullanırsan senin içn yararlı olur
Tedaş'a dilekçe verip Puant Tarife'ye geçilmemiş ise, elektronik sayacın tüm kayıtları normal tarifeden ücretlendirilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst