Elektrik Sayaç sorunu

saatte 1,64kw
buzdolabı hariç tüm sigortaları kapatarak bir kez daha bakın. eğer tüketim aynıysa bu sefer buzdolabını kapatın. eğer tüketim düşerse arıza buzdolabındadır. eğer tüketim aynı kalırsa izolasyon sıkıntısı vardır. kaçak akım koruma röleniz var mıydı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Konudada belirttiğim gibi sayacın çıkış sigortasını kapattığım halde sayaç yazmaya devam ediyor. Kaçak akım rolesi yok ilk defa duyuyorum taktırmak sorunu çözermi?
 
elektrik sayacımın çıkış sigortasını kapatıyorum tüketim yapmadığım halde sayaç yazmaya devam ediyor kırmızı ışık 2 saniyede bir yanıp sönüyor sabah akşam saati kontrol ediyorum bir gecede 17 kw elektrik yakmiş sayacın sigortasını kapattım 2 dakika sonra açtım sayacın çıkış sigortası hala kapalı durumda kırmızı ışık 2 saniyede yanıp sönmeyi kesti tamirci kaçak olmadıgı söyledi gitti sizce sorun ne olabilir

Saatte 1.64kW bir kaçak için büyük bir değer değilmi bir gecede 17 kW bence büyük bir değer.

Neredeyse 18000 btu bir klima kadar harcaması var. Bu kadar büyük bir kaçak kendini belli etmesi lazım. ( bir yerlerde ısınma yangın kablo yanığı gibi v.s. )

Birde sayaç çıkış sigortasını kapattığı halde bu sayaç yazmaya devam ediyorsa bence kaçak v.s. olması düşük bir ihtimal şahsi fikrim sayacınızın arızalı olabileceğidir. Nedeni ise belirttiğiniz şekilde eğer sayaç çıkış sigortasını kapattığınızda hala yazmaya devam ediyor ve aynı anda söylediğiniz şekilde sigortasını indirip tekrar açtığınızda bu durum anlık olarak düzeldi ise sayacınızın içerisindeki ölçüm kısmında sorun olduğunu düşünüyorum. Bu ihtimalde var.

Tesisatta kaçak olsa yada hattan kaçak kullanım olsa bile sayacın çıkış sigortası kapatıldığında sayacın yazmaması lazım. Değil mi?
 
Birde bildiğiniz tanıdığınız bir elektrikçiye sayaç çıkış sigortasını kontrol ettirin arızalanmış olabilir.Siz sigortayı kapatırsınız ama sigorta kontakları geçiriyordur.
 
sigorta kapalı yani 0 konumunda sayaç yazıyorsa sayaç sorunlu yada çok kıl bir sorun var...
kontrol kalemi ile sigortayı 0 konumunda kontrol ettin mi? notr'e baktın mı?
 
sigorta kapalı yani 0 konumunda sayaç yazıyorsa sayaç sorunlu yada çok kıl bir sorun var...
kontrol kalemi ile sigortayı 0 konumunda kontrol ettin mi? notr'e baktın mı?
Sigortayı kontrol etmedim fakat elektrikçi çagirdım kacak varmı diye kontrol etti ve kacak olmadığını söyledi.sigortayı kontrol etmemiş olabilir. Ben kendim kontrol edecegim birde şöyle bir durum var ihlas şofben takan yetkili usta panodaki sayac cikiş sigortasını yüksek amperli 30 amper sigorta ile değistirdi
 
sayacınızdan beslenen başka alıcı var mı ?

toprak hatları nötr hatlarından ayrı ise ve nötr hatları izoleli ise kaçak akım koruma rölesi taktırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst