Elektrik parlaması sonucu ne yapılmalı?

Katılım
24 Şub 2009
Mesajlar
357
Puanları
1
Yaş
42
Gecen gun şalter patladı ve malesef patlama sırasında aşırı ışıga maruz kaldım.2-3 dakıka bir şey göremedim.Böyle durumlarda neler yapılmalı ve neler yapılmamalı.
 
[bendede oldu ama bişey yapadım biraz daha dkatli olmak gerek
 
olduktan sonra ne yapmalı.Benım gozlerım agrıdı uzun süre.İlerleyen zamanda etkısı olurmu saglık açısından.
 
eczaneden göz damlası alın rahatlamanıza yardımcı olur ve mümkünse bir süre karanlıkta dinlenin
 
su an aklımda değil fakat eczaneye söylediğiniz zaman yardımcı oluyorlar ..yalnız dikkat göz damlasını açtığınız zaman son kullanma tarihi 15 gün oluyor.
 
Etkisi ne kadar suruyor.Tam olarak görememenın veya göz patmasının?
 
etkisini hemen gösteriyor yani kısa sürede batmayı kesiyor. dostum göz bu şakaya gelmez damla rahatlatır sizi ama gerekirse bi doktora göstermeyi ihmal etme bence.. geçmiş olsun
 
Eğer patlama sırasında sadece ışığa maruz kaldıysa gözleriniz, kısa sürede geçer (gözünüzü kaynak aldı gibi düşünün). Ama parça kaçmışsa cerrahi müdahale gerekebilir. Derhal göz doktoruna gidin derim ben. Bilmediğiniz göz damlalarınız da kullanmamaya özen gösterin.

Bu gibi durumlarda (göze aşırı ışık temasında) gözlerinizi dotora gidene kadar açmamaya özen gösterin. Yanan bir yerimizi nasıl ki sıcaklıktan koruyorsak, aşırı ışığa maruz kalar gözlerimizi da ışıktan korumalıyız.

Bu aralar bilgisayari televizyon gibi şeylere fazla bakmayın, gündüzleri güneş gözlüğü ile dolaşın.
Kısacası gözünüzü fazla yormayın.
 
geçmiş olsun . bu tür kazalar her an başımıza gelebilir .
Size kesinlikle göz doktoruna gitmenizi tavsiye edebilirim.

29yıl önce benimde başıma gelen benzer bir olaydan dolayı , gençligin ,teçrübesizlin sonucunda sağ gözümde **maküla dejenasyonu**halk dilinde sarı nokta denilen sinir uçlarının iltihaplanıp görme alanını darartması rahatsızlıgını yaşadım ileriki yaşlarımda sıkıntısını çekmeye başladım gençken vucut hızlı kendini onarabiliyormuş ama yaşlandıkca sorun kalıcı olur ihmal etmeyin bir doktara mutlaka görünün.


Not:
Eşim gözcüdür , kaza vesilesi ile tanışmıştık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst