Elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanması sorunu

ahmetelmas

Üye
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba ;

İlk başta belirtmek isterimki elektrik bilgim yoktur.Bu yüzdende sıkıntıda yaşadığım konu hakkında çevremde danıştığım kişilerin hepsinde farklı cözümler aldığım için kafam çok karıştı ve sorunum hala çözüme ulaşmadı ve sizlerdende yardım almak istiyorum bu konu hakkında.Şimdiden cevap veren ve sorunumu okuyan herkeze teşekkür ederim.

Konuya gelirsek ;

2 hafta önce yeni bir eve taşındım.Burada elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanması çok oluyor.Annemlerin bu durumdan bulaşık makinaları ve buzdolabı arızalandı.Aynı durumun benim başımada gelmesini istemiyorum.Bu durumu çözmek için danıştığım kişilerin hepsinden farklı cevap geldi .kimi akım korumalı priz alman yeterli dedi,kimi ups alman gerekiyor dedi,kimide yanlış hatırlmıyorsam regülatör almamı önerdi ve ne yapacağımı bilemedim.Sizlerden bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Voltaj dalgalanmasından cihazların olumsuz etkilenmemesi için çözüm voltaj regülatörü. Enerji kesintisi için çözüm jeneratör. Yalnız Elektrik kurumu size kaliteli ve sürekli enerji sağlamak zorunda bu konuda önce hukuki girişimlerde bulunmanızı tavsiye ederim.
 
servo regülatör kullan kardeşim sorunun hallolur.220 volt 5 kva yeter size
 
servo regülator maliyetlimidir ? birde bu serv oregülator evimdeki elektronik eşyaları (lcd tv - ses sistemi, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinaları , klima vb. aletleri korurumu bu voltaj dalgalanmasından ? Birde önerebileceeğiniz servo regulator varmııdır?
 
Talep edilen gücün küçüklüğü,regülatör kayıbının küçüklüğü ve veriminin yüksekliği açısından mikroişlemcili regülatörüde düşünmeni tavsiye ederim.Linki aşağıda veriyorum çetinkaya regülatör kullandım iyi bir marka diyebilirim.
Çetinkaya Regulator
 
teşekkürler bilgi için Bigpasha, Peki fiyat olarak nekadardır , bilgin varmı? birde metepk isimli arkadaşımızın belirttiği servo regülatör ile senin sunduğun mikroişlemcili regülatör arasında nefark vardır?Bilgilendirirsen sevinirim..
 
pardon bigpasha aradaki farkları belirten linki göndermişsin kusura bakma dikkat etmemişim.
 
teşekkürler bilgi için Bigpasha, Peki fiyat olarak nekadardır , bilgin varmı? birde metepk isimli arkadaşımızın belirttiği servo regülatör ile senin sunduğun mikroişlemcili regülatör arasında nefark vardır?Bilgilendirirsen sevinirim..

Verdiğim linkte bu iki regülatör arasındaki farklar yazıyor. Anasayfadan firma iletişim telefonlarını alıp güncel fiyatlarını sorabilirsin arkadaşım.
 
elektrik kurumu
sürekli 220v vermek zorunda değil puantaj zamanı 10v kadar düşme müsadesi vardır
bu amerikada da böyledir
 
Merhabalar,
Bu voltaj dalgalanması sorunu, jeneratörle şebekeye güç basma işleminde de önümüze çıkıyor. Voltaj regülatörü ile Şebeke jeneratör eşleşmesindeki dalgalanmalarıda aşabilir miyiz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst