Elektrik gidince atan ana sigorta

arkadaşlar konu 25/06/2009 da açılmış zaten bu güne kadar arkadaşta ya sigortayı yada evi değiştirmiştir :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Konu eski ama yinede bi not düşelim

Ana şalterin atması ve diğer otomatların sağlam durması,daha önce değiştirilmiş olması ve aynı sorunun devam etmesi.

Bunlar bana direk toprak korumayı anımsatıyor.Daire içerisinde herhangi bir prizin otomatını indirin.Eliniz topraklamaya değdiği zaman bakın tekrar ana sigortanız atacakmı.Eğer kapalı otomata bağlı olduğu halde toprak hattınız ana sigortayı attırırsa. Toprak koruma rölesi mevcuttur.Buda evde beyaz eşyalardan herhangi birinde küçük bir kaçak olsa dai ana sigortanızın atmasına neden olur.
Eğer böyle bir sorun ise size ana otomatdaki bağlantınızı kontrol etmenizi ve eğer hat korumanız topraklamaya bağlı ise nötr ile değişmenizi tavsiye ederim.Ama yinede kontrol edin önce
 
ana sigortanızın rölesi duyarlılığını kaybetmiş olabilir.sigartanızı değiştirin..
 
tam olarak sorununu anlayamadım ama sureklı olarak ana sigorta atıyorsa öncelikle sigorta hassiyetini yitirmiş olabilr. siemens marka ile değiştirmeni tavsiye ederim.

bencede bi sigortayı degiştir ama bu simens merakı ne legrand da baya kaliteli bi marka bu arada biz çok karşılasıoruz simensin emitasyon ürünleri çogaldı dikkat etmekte fayda var
 
sn mavi tavşan benim ağanın evindede aynı sorun vardı sök bunu deyip duruyordu (iptal etmek işime gelmedi)30mA 40A kaçak akım merlin gerin di arızalı olacağını düşündüm siemesle değiştim şimdilik sorun yok ama gewis marka olan problemi tarayıp sorun bulamazsa 10 saniye içinde kuran kaçak akım röleleri var (tabi ki reklamını gördüm kullanmadım) sebebi olmayan arızalar için iyi çözümdür diye düşünüyorum.
 
Sigortanız arızalı olabilir. Birde B tipi sigorta takılmış olabilir.

Yapılması gereken öncelikli olarak pens ampermetre ile hattın akımını ölçülmesi gerekir.(tam yükte) Çıkan sonucu 1,5 çarparak konulması gereken uygun sigorta değerini bulabilirsiniz.Uygun sigortayı seçerken kablo kesitinede dikkat etmek gerekmekte.

Sigortanız 32A ise 4mm2 kablo kullanmanızı öneririm.
Sigortanız 40A ise 6mm2 kablo kullanmanızı öneririm.
Sigortanız 50A ise 10mm2 kablo kullanmanızı öneririm.

Yukarda da bahsettiğim üzere sigortanın tipide önemlidir. B tipi sigorta üzerinde yazan nominal akımın 5 katında anı olarak açar.(c tipi sigortalar nominal akımın 10 katında açar.) Yanı 10A lık bir sigorta kullanıyorsanız. 50A olaşıldığında anında açar.Elektrikler gidip tekrara geldiğinizde eğer bütün yükleriniz açıksa bütün almaçlarınız aynı anda devreye girmeye çalışacak ve kalkınma anında yüksek akım çekeceğinden sigortanız açabilir.
 
herkese selam. Bina giriş şalterleri neden sürekli açar? Hava şarjlı değil. Rüzgar yok. Pırıl pırıl bir hava. Bina şalteri nedensiz gece yarısı açma yapıyor. Ben sebebini bulamıyorum. Bazen yoldan araç geçtiği esnada açtığı dahi oldu. Yardımlarınızı bekliyorum. Şalter 250 A markasını hatırlayamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst