Bahçe Aydınlatmasının Ana Sigortayı Attırması

fahri hocam bizim firma dalgıç motorlar üretmektedir ve hepsi 380 volt gerilimde çalışmaktadır.Bir müşterimiz bizden 1000volta çalışan motor istedi bunu gerçekleştirmemiz için dikkat etmemiz gereken husus nedir?veya müşterinin isteği yapılabilir mi dalgıç motor için.yardımlarınızı rica ederim.

Motor tasarımı,akademik bir olaydır ! 1000 volt için,akademik yardım almanız gerekir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
anladım yani öyle kolay yapılacak bişe değil. Peki hocam dün dediniz ki"Motor gücü büyüdükçe,çalışma gerilimi yüksek seçilir." mesela bizim motorlar için diyorum hepsinin çalışma gerilimi aynı ama güçleri farklıdır,tamam bunların güç akım voltaj ilişkisine bağlı olarak gerçekleştiriliyor 380 volt neye göre baz alınmıştır bütün motorlar için yani neden hep 380 baz alınıyor Şebeke gerilimi ile mi alakalı bir durumdur yoksa başka etkenler mi???
ve bu motor tasarımı için akademik olarak bilgi almak için tasarım yapan üniversitelerimiz var mıdır?
 
anladım yani öyle kolay yapılacak bişe değil. Peki hocam dün dediniz ki"Motor gücü büyüdükçe,çalışma gerilimi yüksek seçilir." mesela bizim motorlar için diyorum hepsinin çalışma gerilimi aynı ama güçleri farklıdır,tamam bunların güç akım voltaj ilişkisine bağlı olarak gerçekleştiriliyor 380 volt neye göre baz alınmıştır bütün motorlar için yani neden hep 380 baz alınıyor şebeke gerilimi ile mi alakalı bir durumdur yoksa başka etkenler mi???
ve bu motor tasarımı için akademik olarak bilgi almak için tasarım yapan üniversitelerimiz var mıdır?

Büyük güçlü motorların,demeraj akımı yüksek olacağından,düşük gerilim için pahalı ve hantal tesisler kurmak gerekir.1000 kW bir motorun 380 volttaki nominal akımı 2000 amp. iken,6300 voltta 100 amperdir.100 amper nominal akımlı motora ( demeraj 800 amp. ) yolvermek daha kolaydır.
 
fahri yetiş hocam teşekürler verdiğiniz bilgiler için bu olayları kavrayabilmek için önerebileceğiniz kitab v.s döküman var mıdır?
 
Asenkron motor tasarımı için Kulman'ın kitabı vardı ( İTÜ veya YILDIZ yayını olabilir ).
 
Merhaba hayırlı kandiller öncelikle çalıştığım tesiste dış aydinlatma da 4 hat var 1.hat da sorun oluştu 1.hat sürekli kaçak akım sigortasını attırıyor hatta bir kısa devre var ama nasıl bulucaz yardımcı olur musunuz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst