Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tüm Ders Kitapları

karafetva

Üye
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
69
Puanları
0
Yaş
40
Selamun aleyküm
Elektronikle ilgili tüm eğitim dönemlerinin ders kitaplarına ulaşmaya çalışıyorum. Elektrik-elektronik Elektrik ve elektronik müh. bölümlerinin ne tip farklılıkları vardır bilmiyorum ama herbirine ulaşmak istiyorum.
Yardımcı olabilen arkadaşlar; web adresi vererek, elindeki belgeleri web üzeriden yollayarak veya dökümanlarının kopyalamasına müsade ederek yardımcı olabilirler. Dökümanlarının pdf e dönüştürülüp veya word olarak buralardan yayınlanması da faydalı olabilir.
Hayırlı günler dilerim.
 
Sn. karafetva,

Bahsettiğiniz bölümlerin aldıkları temel dersler aynıdır. Bölüm derslerine başlarlarken farklılık başlar. Haliyle seçmeli dersler de farklıdır. Sitemizdeki "E-book" bölümünde size başlangıç için faydalı kitaplar(farklı konularda) yer almaktadır. Ancak şu da bir gerçek ki sizin konu başlığını belirtmeden bütün kitapları istiyorum demeniz çok da rasyonel değildir. Hangi uzmanlık alanlarının yer aldığını öğrenmek başlangıç için uygun olabilir, ona göre kaynak seçimi yapabilirsiniz. Bunun için farklı branşlara yönelmiş üyelerimizin yardımları gerekebilir çünkü branşlar da çok fazla. :)

Saygılarımla,
 
Selamun aleyküm
Cevaplarınıza teşekkürler ederim.
Konu başlığı ile ta olarak neyi kastettiniz bilmiyorum; ancak eğer detaylanması ve eklenmesi gerekenler varsa bilen arkadaşlar yardımcı olabilir.
Bu bölümlerde kendi içinde ayrışma oluyorsa bu bölümleri de yazarak ele alabiliriz. Evvela ayrışmaya kadar olan kaynaklar yazılabilir sonra ayrıştıktan snra devam eden kaynaklara devam edilebilir. Halı hazırda üniversitelerde okutulan ve derslerin sorumlu tutulduğu kaynakların veya notların paylaşılmasını ön planda tutmaya çalışıyorum. Mesela bir mühendislikte bütün ders notları (bir kitap hariç,belki o da edinilebiliyorur) bölüm fotokopicisinden alınabiliyor.
Verdiğiniz link açılmıyor. Bu programların derslerini sıralamak da uygun olabilir
Hayırlı günler dilerim.
 
Sn. karafetva,

Konu başlığı derken istediğiniz mesleki branş demek istemiştim. Yani istediğiniz alanı belirtmeden herhangi bir branş ile ilgili kaynak söylemenin veya tavsiye edilmesinin çok da faydalı birşey olmadığını söylemeye çalışmıştım.

Ben 2008 Elektronik Müh. mezunuyum. Mesela ben lisansta aldığım dersleri ve kitapları size yazayım:

* EE203 - Simülasyon Araçları
* MATLAB'in temelleri gösterilen bu derste ders kitabi mevcut değildi.

* EE221/EE222 - Devre Teorisi I-II
* Kitabın adı : Electric Circuits , Yazar : James W. Nilsson

* EE230/EE331 - Elektronik I-II
* Kitabın adı : Electronics , Yazar : Allan R. Hambley

* EE350 - Sinyaller ve Sistemler
* Kitabın adı : Signals & Systems, Yazar : Alan V. Oppenheim

* EE352 - Sistem Dinamiği ve Kontrolü
* Kitabın adı : Modern Control Engineering, Yazar : Katsuhiko Ogata

* EE361/EE362 - Elektromanyetik Teori, Elektromanyetik Dalgalar
* Kitabın adı : Field and Wave Electromagnetics, Yazar : David K. Cheng

* EE 441 - Dijital Elektronik
* Kitabın adı : CMOS Digital Integrated Circuits, Yazar : Yusuf Leblebici

* EE 451 - Dijital Sinyal İşleme
* Kitabın adı : Discrete Time Signal Processing, Yazar : Alan V. Oppenheim

* EE461 - Mikrodalga Mühendisliği
* Kitabın adı : Microwave Engineering, Yazar : David M. Pozar

* EE 471/EE472 - Komünikasyon Mühendisliği I-II
* Kitabın adı : Communication Systems, Yazar : Simon Haykin

* EE 482 - Biyomedikal Mühendisliği'ne Giriş
* Ağırlıklı olarak MATLAB uygulaması yaptığımız bu dersin kitabı yoktu, slayttan anlatılıyordu.
 
Selamun aleyküm
İlginize teşekkür ederim.
Sizin 2. sınıf derslerinde 3 tane kitap yazmışsınız. 1-2 dediğiniz ayrı dersler mi yoksa elektronik ders sayısı diğer bölümlerden daha az mıdır?
Sizde bunların pdf formatında olanlrı olabilir mi?
Elektronik mühendisliğinde dersleride yüksek başarı göstermek isteyen bunu için hazırlıklar yapan bir kişi ders kaynakları yanında ilgilenmesi gereken başka kaynalar var mıdır? Sadece dersteki başarı değil; bilimsel olarak da derslerin anlaşılması için kaynaklara ders dışında eklemeler yapılır mı?
Sorduklarımın dışında da bilgilendirme yapmanız faydalı olabilir. Elektronik mühendisliği hakkında, direk bölümdeki tecrübelerinize dayanarak veya düşündüklerinizle .
Hayırı günler dilerim.
 
Sn. karafetva,

* 1-2 yazan dersler, örneğin Elektronik 1 ve Elektronik 2 şeklinde, 2 ayrı derstir.
* Bildiğim kadarıyla dediğiniz doğrudur, elektronik mühendisliğinde kredi sayısı daha az oluyor.
* Ders kitaplarının çoğu bilgisayarımda duruyor diye hatırlıyorum, akşam bakıp size söyleyebilirim.
* Benim bölüm derslerim, özellikle son dönemdekiler yüksekti. Bunun nedeni bölümümü ve teoriği çok sevmemdi. Mühendisliklerin çoğunda böyledir ancak elektronik müh.'de matematiği sevmiyorsanız o okul bitmez.(Tabii üniversitesine de bağlı) Çünkü genelde eğitim teoriğe dayalıdır ve teori de matematik bilgisi gerektirir. Bir de şu var, ben eğer bölümü ve teoriyi sevmeseydim, oturup hayatta aralıksız 5-6 çalışamazdım. Çünkü insanı daralmaması mümkün değildir.. :) Bundan başka, ben yabancı kaynaklardan çok araştırma yapardım. Hem öğrenmek için hem de bilgilerimi güncel tutmak için aktif olarak bulunduğum internet siteleri vardı. Bir dersin notunu (İngilizce olarak) internette bulabilmeniz muhtemeldir. Ben de farklı farklı üniversitelerden genelde ppt veya bazen de pdf olarak ders notlarını indirir, alternatif kaynak olması için hepsine bakardım. Abartmıyorum açıp IEEE'den makale okuduğumu bilirim.. :)
* Ama bunun biraz da sizin hedeflerinizle örtüşmesi lazım. Açıkcası ben akademisyenlik yolunda gitmeyi istiyordum ancak şartlar mümkün olmadı. Ben biraz geç de olsa bunu farkettim, teoriyi pratikten daha çok seviyorum. Siz eğer bölüme yeni başladıysanız demek istediğimi zaten anlayacaksınız. Eğer teori sizi tatmin etmiyorsa, benim birçok arkadaşım gibi çok da fazla çalışmanıza gerek yoktur. Ama teoriyi seviyorum diyorsanız temel bölüm derslerini iyi öğrenmeniz gerekmektedir. Çünkü ileriki sınıflarda neredeyse bütün bölüm dersleri o temel dersler ile ilişkidir. Benim rahat etmemin nedenlerinden bir tanesi de buydu.
* Sorularınızdan farklı olarak bir tavsiye isterseniz de şunu söyleyebilirim. Benim müsvedde defterlerim vardı ve her bölüm dersinin notlarını ona yazardım. Akşam da o notları derslerin defterlerine geçirirdim. Bu işlem insanların bahsettiği kadar ve düşünüldüğü kadar uzun süren birşey değildir, kendinize de vakit ayırabilirsiniz.

Uzun lafın kısası herşeyde olduğu gibi bu da size, iradenize bağlıdır. Hedeflerinizi iyi belirleyip ona göre hareket etmelisiniz.

Öğrencilik yaşamınızda başarılar dilerim, umarım beklentileriniz karşılanır..
 
garip bir istek olmus, bu kitaplarin tamami telif haklariyla korunan kitaplar ve paylasilmasida suc teskil eder. Ayrica kitabi kimin yazdigida cok onemli degil, her universitede ayni kitap okutulmaz. Icerik ayni olduktan sonra kitap ismide farketmez zaten.

Herhangi bir universiteden ders programina bakamizi tavsiye ederim, misal

elektrik-elektronik muh. ornek ders programi
Dersler | Yakın Doğu Üniversitesi

elektrik muhendisligi ornek ders programk
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/201010-pdf.48634/

google da biraz aratma ile diger bolumlerinde ders programlari bulunabilir
 

Ekli dosyalar

  • 201010.pdf
    108.5 KB · Görüntüleme: 45
modbus ile profıl bus arasındakı farklar ekte bulunmaktadır.isteyin arkadaslar inceleyebilir.
 
mrhba etunuzer
yukarda yazdığınız sistem ve sinyaller Alan V. Oppenheim kitabı varsa ve türkçe ise onu paylasırmısınz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,662
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst