ELEKTRİĞE NEREDEN BAŞLANILMALI?

aydcn

Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
43
Puanları
1
endüstriyel otomasyon şalt tesisleri hakkında bilgili olmak için bir elektrik mühendisi nasıl bir yol izlemeli???
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hem endüstriyel hem otomasyon oldumu her daldan bir parça alıp kısa zamanda bilgi sahibi olmak zor bilmiyorum şu an bir işletmede çalışıyormusunuz ama bilgi sahibi olmak istediğiniz bu branşlar büyük işletme fabrika gibi tesislerde olabilir ancak, işde arıtması bina otomasyonu şalt sahası ve bunları kumanda eden otomasyon sistemleri gibi. Bir çoğu işletmemizde mevcut ama elvet bir sınırı var bende. Artık öğrenebileceğim bir şeyler kalmadı derken sistemlere hakim oluyorsun ve mantık dışı arızalarla karşılaşıyorsun :) bir yere kadar gezdikçe değişik projeler arızalar gördükçe paylaştıkça bigiler artıyor bazı şeyler okul sıralarında öğrenilemiyor içinde olup çalışmak lazım. Daha bilmediğimiz neler var kim bilir daha yolun başındayız. Saygılar
 
En iyisi bildiklerini uygulayrak bilgi birikimine sahip olabilirsin
 
Konu bana çok ilginç geldi cavap yazmak istedim ama tam cevabını da veremiyorum.Acaba kocaman bir otomasyon ağırlıklı fabrika desem yeterli olur mu ki...?
 
elektrik muhendisi her zaman mantikli yaklasmali. Kendine fazla guvenmemeli. Bu güven onun en zaif yönü oalbilir.

Endustriyel otomasyon dalinda faliyette olan bi firmada çalışmıyorsanız sistemlere hakim olmanz zor.Sayın selcukxp ninde dediği gibi birçok sistemin beraber çalıştığı ortamlar mevcut....Teknoloji ve sürdürülebilir karlılıkla verimlilik yuzunden sürekli gelişen-yenilenen sistemler.uzaktan takip etmek biraz zor.

Endustriyel otomasyon sistemlerinde iyi olmak için, Araştırmacı ve Yatarıcı olmak bence en buyuk etken
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,145
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst