El Yapımı Daire Testere

Ayrıca bir daha belirteyim matkap testereye sabit bağlı değil bir sıkıştırma aparatı ile (resimde var) sabitleyip ilazım olduğunda kolaylıkla çıkartıp yine matkap olarak kullanıyorum yani ekstradan testereye motor masrafı ortadan kalkmış oluyor . Saygılar..
 
Son düzenleme:
Teşekkürler Tekin abi memleketim KIZILCAHAMAM :) . Abi testerenin fırlaması imkansız fakat dediğim gibi ucundaki elmas uçlardan parça fırlaması olası bir tehlike arzediyor bunuda koruma kapağıyla haledeceğim inş.
ilk bakışta tahtadan yapılmış alelade bir makina gibi görünsede resimlere bakınca farkettim gerçekten çok sağlam yaptım. Ben görüntüden ziyade işlevine önem veriyorum Elimi kaptırma ihtimali hazır testerelerdeDE var makinanın bi suçu yok :) ama tabi güvenlik bencede en önemli konu. Zaten babamın oğlunu bırakın babama bile kullandırmam asla......Hani Ataların bi sözü vardır at avrat silah emanet edilmez diye bence testerede emanet verilmemeli :)

Aslında biz Türkler emniyet konusuna pek önem vermiyoruz yabancılara dikkat ediyorum adamlar önce güvenliğe önem veriyorlar her işlerinde kasklarını iş gözlüklerini vs. ihmal etmiyorlar

Bu benim ilk denememdi inş. ikincisi güvenlik işlev ve şıklık açısında daha iyi olur.... saygılarımla yapıcı bu eleştirileriniz için tekrar teşekkürler saygılarımla.....
 
Matkap mandreni ile yataklanmış olan testere mili arasındaki kuplajda belirli derecelerde eksenel kaymayı karşılayan elastik bir ara akuplaj elemanı herhalde vardır.Aksi halde en küçük eksenel bir kaçıklıkta,hem testere yataklarına(Ya rulmanlı,ya da kaymalı=Muylu,mil yataklara)hem de matkaptaki rulmanlara bir zarar verme olasılığı vardır. Çalışma mantığı da tahminimce;mandrene sıkıştırılan(Bağlanan) bir adaptör parçanın,yine testereye bağlı olan bir adaptör parçaya,arada esnek bir akuplaj ile bağlanması ile çalışıyor.Matkapın kendi iç yapısında olan devir düşürümünden başka bir devir düşürümü de yoktur.Yanılıyormuyum veya ayrı bir redüktör(Hız düşürücü dişli bir mekanizma) ayrıca yer alıyor mu?Tezgahtan da bu durum tam net olarak belli olmuyor.İlave açıklama yapmanız kimsenin kafasında ek sorular oluşmamasını da sağlayabilecektir.

Not:Burada bu projeye yapılan tüm eleştiriler tüm arkadaşların(Ben de dahil) iyi niyeti ve hem projeyi olumlu geliştirme,hem de çevre ve insan faktörünü her şeyin üzerinde tutabilmek amaçlıdır.Hiçbir şekilde olayın istenmeyen yönde yanlış anlaşılması,forum (Takım) ruhu olarak istenmeyen bir durumdur.Bundan en küçük bir kuşku duymayınız.Başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
 
Abi eline sağlık güzel olmuş ama ,biraz iş güvenliğinden yoksun gibi iş yapalım derken göz çıkarmayalım.Bunu yatay daire ile yapsan daha güvenli olmazmı.
 
Matkap mandreni ile yataklanmış olan testere mili arasındaki kuplajda belirli derecelerde eksenel kaymayı karşılayan elastik bir ara akuplaj elemanı herhalde vardır.Aksi halde en küçük eksenel bir kaçıklıkta,hem testere yataklarına(Ya rulmanlı,ya da kaymalı=Muylu,mil yataklara)hem de matkaptaki rulmanlara bir zarar verme olasılığı vardır. Çalışma mantığı da tahminimce;mandrene sıkıştırılan(Bağlanan) bir adaptör parçanın,yine testereye bağlı olan bir adaptör parçaya,arada esnek bir akuplaj ile bağlanması ile çalışıyor.Matkapın kendi iç yapısında olan devir düşürümünden başka bir devir düşürümü de yoktur.Yanılıyormuyum veya ayrı bir redüktör(Hız düşürücü dişli bir mekanizma) ayrıca yer alıyor mu?Tezgahtan da bu durum tam net olarak belli olmuyor.İlave açıklama yapmanız kimsenin kafasında ek sorular oluşmamasını da sağlayabilecektir.Not:Burada bu projeye yapılan tüm eleştiriler tüm arkadaşların(Ben de dahil) iyi niyeti ve hem projeyi olumlu geliştirme,hem de çevre ve insan faktörünü her şeyin üzerinde tutabilmek amaçlıdır.Hiçbir şekilde olayın istenmeyen yönde yanlış anlaşılması,forum (Takım) ruhu olarak istenmeyen bir durumdur.Bundan en küçük bir kuşku duymayınız.Başarılar diliyorum.Kolay gelsin.
sn. Binbaşı yine benim anlatmak isteyipte anlatamadığım yada değinmediğim noktaları güzel bir akıcılıkla ifade etmişsiniz teşekkürlerimi borç bilirim....aynen sizinde dediğiniz gibi matkap ile testere mili arasındaki bağlantıda bir ara esnek parça var.. Tıpkı şaft ile defransiyeli birbirine bağlayan istavroz diyorlar galiba (yanlışsa düzeltin) onun gibi daha net anlatayım şu lokma takımlarında vardırya açılı sıkmalarda kullanılan oynar mafsal işte parça bu Matkabın devir dürürümünden başka bir düşürümü yok matkabın devri aynen iletiliyor.sn. Binbaşı bende şunu tüm samimiyetimle söylüyorum eleştirilerin hepsindende çok menmunum kesinlikle alınma gücenme vs. gibi hissi duygulara kapılmadım yada affınıza mahçuben eleştirilere kendimi bir savunma tarzında cümle yada kelime kulanmışsam hakkınızı helal edin elştirilerin hepside gayet yapıcı eleştiriler şuraya kıymetli vaktinden ayırıpta yorumda bulunan bir kişi zaten benim açımdan önemli bir fedakarlık ilgi ve alakada bulunmuş demektir ilgisini esirgemeyen arkadaşlarıma tekrar teşekkürlerimi borçbilirim :)
 
Abi eline sağlık güzel olmuş ama ,biraz iş güvenliğinden yoksun gibi iş yapalım derken göz çıkarmayalım.Bunu yatay daire ile yapsan daha güvenli olmazmı.


Yatay daire olayını anlayamadım mümkünse bir resim koyarak gösterebilirmisiniz..
 
çok güzel olmuş
harika
herkes söylemiş bende de söylemeden duramayacam
çok dikkat etmek lazım
yanlız altta nasıl bir bağlantı var orasını göremedim
 
Teşekkürler Hocam bağlantı lokma ucları ile yapılıyor tak çıkar şeklinde matkabı rahatça takıp çıkarmak için böyle yaptım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst