Easyview'de klavye kullanımı

Arkadaşlar ilginçtir , Editör EasyBuilder version 2.7.3 (unicode) kaldırdım. Yerine EasyBuilder version 2.7.4 kurdum. Şimdi klavye ile num.keypad birlikte çıkmaya başladılar. Num. keypad'i kapatıp klavyeyi kullanabiliyorum. Ama sadece klavyeyi çıkarmayı bir türlü başaramadım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Klavye keypadini hanği sayfada oluşturdun?Numerik keypad geldiğine göre numeriği çağırıyorsun.(Direct window objects attributes ile çağırdığın sayfayı kontrol et)Kolay gele.(veya proğram özel değil ise buraya ekle bir bakalım)
 

Ekli dosyalar

  • ASCII_Keypad deneme.rar
    9.2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Arkadaşlar , yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Sorun en son 2.7.3 versiyonda oluşturduğum programı 2.7.4 versiyonda açtığım zaman klavye ve num. keypad birlikte çıkmıştı o programın aynısını 2.7.4 versiyonda yeniden yazdım çalıştı. Şimdi sadece klavye çıkıyor. Ama versiyon ve programlar arasında böyle temelden farklılık oluşturmasını anlayamadım. İlginçtir MT510-MT508 640X480 ekranlı versiyonda hep çalıştı klavye normal çıktı. Zaten bu MT506LV ler artık üretilmiyormuş. Bu elimdekinide bir projede kullanıp yeni versiyonunu alayım. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
evet mtxxxlv serisi artık iretilmiyor. yakında renkli ekran olan TV seriside üretimden kalkacak. ancak yeni modelleri çok hantal .. dokunduğpun zaman hızlı algılamıyor felna.. hiç hoşuma gitmedi. üetimden kalkınca ne yapacam kara kara düşünüyorum.
 
uffuk arkadaşım , yeni versiyonlarını deneme fırsatım olmadı. Eğer yavaşsa eskisini aratacaksa benimde hiç hoşuma gitmez. Açıkçası easyview'ede alışmıştık. Deltanın hmi dop serisi de alıp kullanılabilir. Onlarında teknik destek ve dökümantasyonu yeterli gibi geldi. 7 inçlik 65536 renk TFT panelli DOP-B07S200 modeli var onu inceliyorum bende.
 
bendede deltanın dopB serisi var. ancak onunda programlaması tam bi çile özellile easyview a göre. easy view ile çok basit bi şekilde yaptığım uygulamayı deltada macro ile yapmak zorunda kalıyorum. hem zor hemde test etmesi bi sıkıntı. ancak teknik destekleri çok iyi her türlü konuyu açıp direk olarak soruyorsun anında dönüyorlar gerekirse örnek uygulam mail felan atıyolar. onun haricinde hız olarak fena değil. ama genede içlerinden en iyisi easyview mt500 serisi. mt8000 serisi ile aralarında öyle çok bi fark yok. açılış süresi bile 30 saniyeden fazla !!! böyle bi hendikap olabilirmi yau ? açılış süresi buy kadar uzun olur mu ?
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...okunmatik-ekran-siemensden-ucuz-deltadan.html bu topikte arkadaşlar tartışmışlar. Dediğin gibi piyasadakilerini iyice bir araştırıp kendi sitilimize en uygun olanını ve hesaplısını bulup onu alıcaz marka model bayağı var zaten. Weintek böyle panel yapmışsa ileriye dönük kendi kaybeder. 2 easyview mi alsam yoksa bir tanesi yedek olur nede olsa sürekli kullanılıyor...
 
arkadaşlar meraba.Bir S7 200 PLC ile en fazla kaç adet hmi (operatör panelini) paralel olarak çalıştırabiliyoruz.bilen varmı.yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar merhaba,bence easyview kullanıcları ENDA kullansa çok rahat adapte olurlar ve MT8000 açılış süresini beklemek zorunda kalmazlar. Panellerin tamamında 65538 renk mevcut. Easy gibi 256 renge bağlamıyor bizi. Bence süper bir panel
 

Forum istatistikleri

Konular
128,395
Mesajlar
917,219
Kullanıcılar
450,280
Son üye
sıdıç45

Yeni konular

Geri
Üst