DVR Kayıt Cihazlarında Disk Seçimi

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
DVR kayıt cihazlarında dikkat edilmesi gereken bileşenlerden biridir içerisine taktığımız harddisk. Gelişen teknoloji le birlikte yeni nesil harddiskler kullanımımıza sunulmaktadır.Bu konumuzda kayıt cihazları için tasarlanmış video disklerden bahsedicem.

Dvr kayıtcihazları 7 gün 24 saat çalışma ve kayıt etme özelliğine sahip cihazlar olduğu için içine takılan diskinde buna uygun olması gerekmektedir. Eğer disk performans açısından kaliteli yada sürekli çalışmaya uygun değil iste kullanıcılar dvr kayıt cihazlarında hdd konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

Bir çok kullanıcının başına gelen sorunlardan biridir disk arızasından dolayı kayıtların izlenemesi. Özellikle kullanıcı bu durumu olay olduktan sonra kayıt izlemeye çalıştığı esnada farkeder ve maalesef iş işten geçmiş olur. Bu tür sıkıntılarla karşılaşmamak için belli aralıkla kayıt cihazımızda geçmişe dönük izleme yapmamız gerekir.

Bu tür disk arızalarından anında haberdar olmak için kayıt cihazı alarm menüsündeki hdd arızasında alarm ver seçeneğinin aktif edilmesi, hatta hdd arızasında mail ile bildir şeçeneğinin kullanılması gerekmektedir.

Standart kullanmış olduğumuz HDD ler dvr kayıt cihazları için tasarlanmamıştır, bundan dolayı arızalanmalar yaşanmaktadır.

Bazı firmasının ürettiği video diskler özellikle kayıt cihazları yada görüntü kaydı yapılabilmesi için tasarlanmış video diskleri bir çok montajcı firma kullanmaya başlamıştır.

Şu ana kadar takmış olduğum video disklerde herhangi bir arıza görülmemiştir. Testlerim devam etmektedir.

Dikkat edilmesi gereken tek nokta aynı kapasitedeki standart disklere göre 20-30 usd daha pahalı olmasıdır.
dvr_video_disk.jpg

Video 3.5 HDDleri, düşük güç tüketimi, sessiz çalışma, düzgün video akışı, yüksek güvenilirlik ve yüksek HDD DVR kapasitesi için iyileştirilmiş güvenilir 24×7 çalışma sunar.


  • Maksimum 16 eşzamanlı HD içerik akışı sunar
  • 4 TB video depolama çözümü maksimum 480 saat HD videosu
  • Görüntüleme ve dinleme deneyimini geliştirmek için sessiz çalışma
  • Her zaman açık olması için 7/24 çalışma gerektiren DVR cihazları
  • Başlangıç seviyesi veya ev izleme sistemi depolama çözümü


Alıntıdır.

http://www.elektronikguvenliksistemleri.info/dvr-kayit-cihazlarinda-disk-secimi-712
 
Samsung Cihazlar İçin Aynısı Söylenilemez .. Bir müşterimde 1 Yıl önce O yıl çıkan en yüksek fiyatlı ve en kaabiliyetli samsung cihazda Sürekli cihazda donmalar usb bellek takılınca reset atmalar vs gerceklesıyordu 8 TB disk vardı Hddler Formatlanınca Sorun Kalkıyordu
Hddler Dolunca Gene Reset Atmaya başlıyordu Hddleri Değiştirdik Yine Aynısı oldu Samsung Hdd Taktık Yine Aynısı olmuştu

Sonrasında O cihazın Harddiskde Seri Seçtiğini Fark ettim araştırdım ve öyleymiş aynı Seri / Modelde 8 Tb Lık Disk Taktıgımda Sorun kalkmıştı Yani Kısacası Her Belirtilen Harddsik Cihazlar İçin Uygundur Diyemeyiz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst