DVR internet bağlantı

byroltr

Üye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
40
Selamlar Hilook 4 kanal DVR kayıt cihazım var. Sınırsız internet özelliği olan bir cep telefonu internetine nasıl bağlantı yaparım. Cihazı internete açıp uzaktan izleme yapmak istiyorum. Telefonu dvr yanında sürekli kalabilir o konuda bir sıkıntı yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Öncelikle kullandığınız DVR cihazında cloud özelliği yoksa sabit bir ip adresinizin olması gerekir. Aksi takdirde ip adresi zaman zaman otomatik olarak değişebileceği için her uzaktan bağlantı da sim kart'ın güncel ip adresini bilmeniz gerekiyor.

Cihazda cloud özelliği varsa ve tek gereken internet hattı ise;

Bir adet Access point alorsonız RJ45 den wifi ye dönüştürmüş olursunuz daha sonra telefondan hotspot açıp Access point cihazıyla telefonun hotspot wifi ağına bağlanırsınız.

Ancak önceden araştırmanız gereken bir durum var Türkiye'de bazı operatörler hotspot bağlantısıyla internet kullanımına kısıtlama getirebiliyor.

Profesyonel olarak yapmak isterseniz sim kartlı modem satın alarak sınırsız interneti olan sim kartı o modeme takıp öyle kullanmak.


Güvenlik sistemleri üzerinde uzman değilim ancak bildiğim yöntemler bunlar.
 
Harika bir açıklama olmuş çok teşekkür ederim.
 
Alternatif olarak eğer internetiniz 3g ise USB Vınn modemler var onlardan alırsınız. Bir de USB portu olan bir modem/router alıp USB modemi router a takarak bağlantı kurabilirsiniz. Daha sonra kayıt cihazında RJ45 Ethernet portu vardır diye düşünüyorum. Buradan CAT5/CAT6 kablo ile bağlantı yapabilirsiniz.
 
Yeni tip kayıt cihazlarında usb'ye doğrudan vınn takılıp arayüzünden ayarlanabiliyor. Benim cihazda da var fakat cihaz her yeniden başladığında girdiğim bağlantı bilgilerini (internet, *99#) unutuyor. Dolaysıyla ben de sim kartlı mobile router ile rj45 üzerinden bağlanıyorum. Hatta uygun adaptör bulunursa usb üzerinden kablosuz bağlantı seçeneği de var.
 
rsimsek, peki bu yazdığınız sim kartlı mobile router için var mıdır bir marka model tavsiyeniz?
-dvr cihazı mı kontrol ettim cloud özelliği varmış.
 
Ben de Huawei'nin 21.6 Mbps 3g wifi hotspot modeli var.
1673181144231.png

Herhangi bir RJ45 girişi olan mobil modem de olabilir (usb/3g/4g adaptör destekli normal adsl/vdsl model de olabilir).
1673181208109.png


DVR cihazında USB wifi adaptör desteği varsa modele uyumlu kablosuz/wifi adaptör ile kablosuz bağlantı da mümkün. Sadece cihaz internete çıkacaksa başka akıllı cihazlar ve ortamda kablosuz bağlantıya ihtiyaç yoksa ve cihazda 3g/4g desteği varsa vınn/aveajet gibi daha az masraflı adaptör de iş görür.
 
rsimsek, hhmmm anladım ilginiz için teşekkür ederim. Lakin tek kamerayı hayvanların ağılı için taktırmadan önce altı ay hindi gibi düşünen adam bu bağlantı için maaliyet 1500 lirayı bulur desem telefonun rehberinden beni hemen engeller..
 
Ben cihazı ikinci el çok uyguna almıştım. 3g eski model bir cihaz (eğer çok yoğun bir video/görüntü trafiği yoksa) ya da vınn takılabilen adsl/vdsl modem çok daha ucuza işinizi görecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst