Dsl teknolojisinin iletişime sunduğu geniş bant imkanları

**poyraz**

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
40
Dsl teknolojisinin iletişime sunduğu geniş bant imkanları

DSL TEKNOLOJİSİNİN İLETİŞİME SUNDUĞU GENİŞ BANT İMKANLARI

ÖZET
Bu çalışmada DSL (Digital Subscruber Line) Dijital Abone Hattı konusunda çalışma yapılarak. DSL teknolojileri ve çeşitleri tanıtılmaya çalışılmış, Bu teknolojisin tek hat üzerinden yüksek bant genişliği sağlayarak, yüksek hızda ses ve görüntü iletimini gerçekleştirerek iletişime sağladığı yenilikler ve avantajlar üzerinde durulmuştur. Ayrıca DSL teknolojisinin çeşitleri karşılaştırmalı olarak incelenmeye çalışılmıştır. Network ortamında bağlantı paylaşımı ve güvenlik konularına açıklık getirilmiştir. Ayrıca DSL teknolojisinin kullanım alanlarından bahsedilerek Türkiye’deki mevcut durum analizi yapılmaya çalışılmıştır.

1. GİRİŞ
Bilginin sayısal gösterimi ile birlikte gelişen teknoloji, bilgisayarların gelişip ve güçlenmesinin yanısıra veri iletişiminde hızlı ve hemen hemen hatasız aktarım teknolojilerini ortaya çıkarmıştır.

İçinde yaşadığımız dünya üzerinden, her an her çeşit bilgiyi (elektronik posta, kaliteli ses, görüntü, videokonferans, mali bilgiler,bankacılık işlemleri, kredi kartı bilgileri, askeri harekatlar, dersler, tıbbi konsültasyonlar, sanat, gazete, dergi, fotoğraf, rezervasyon işlemleri) taşıyan, bir ikil(bit) seli akmaktadır. Yaşamımızı bir bilgi sağanağı altında sürdürmekteyiz. Hızlı ve güvenli bilgi alışverişini sağlamak amacıyla, birçok kullanıcı yüksek hızlı veri transferi için kolay uygulanabilir, taşınabilir nitelikli transmisyon ortamlarına gereksinim duymaktadır. Hedef, her türlü verinin , bütünleşmiş sistemler üzerinden hızlı, aynı zamanda da güvenli bir biçimde aktarılması ve işlenmesidir.

Modemler, bir iletişim hattı üzerinde elektrik işaretlerini sayısal işaretlere ya da sayısal işaretleri elektrik işaretlerine dönüştürmek için kullanılan aygıtlardır. Modemler, seri halindeki ikilleri kodlayarak veya kodlanmış olanları çözerek telefon hattı üzerinden sıklıklar(frekanslar) halinde iletir.

Kullanılacak modemlere gelince; ses sınıfı yani kablo modemler ciddi bir alternatif olmasına rağmen, mevcut yapıların 2 yönlü veri trafiğini kaldıramaması ve bant genişliğinin paylaşılması nedeniyle kullanıcı sayısı arttıkça bandın daralması bir dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mevcut modem teknolojisi en fazla 56 kbps (V.34 ile 33.6 kbps) iletebilmektedir. Bu hızlarda, yoğun metin ve grafik dosyalarını göndermek ya da internet üzerinden ses ve görüntü göndermek pratik olarak mümkün değildir.

Sonuç olarak, abonelerin yüksek hızda internet'e erişebilmesi, uzak LAN erişimi sağlayabilmesi ve ısmarlama video hizmetini alabilmesi ve bütün bunların basit, ekonomik ve kısa sürede sunulması hedeflenmektedir. Bu hedefi sağlayacak teknoloji, hız/performans faktörleri göz önüne alınarak araştırıldığında karşımıza en iyi seçenek olarak DSL (sayısal abone hattı) teknolojileri çıkmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • dsl.rar
    20.5 KB · Görüntüleme: 0

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst